Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αμέτρητα «βαποράκια» από τη Νιγηρία έχει «στρατολογήσει» διεθνές καρτέλ κοκαΐνης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμέτρητα «βαποράκια» από τη Νιγηρία έχει «στρατολογήσει» διεθνές καρτέλ κοκαΐνης

Του Πέτρου Καρσιώτη Ολόκληρο… Σύνταγμα Νιγηριανών, έχει στρατολογήσει καρτέλ κοκαΐνης, το οποίο στέλνει στην Αθήνα  αεροπορικώς τα «βαποράκια» με το στομάχι γεμάτο αυτοσχέδιες συσκευασίες παραισθήσεων και τελικό προορισμό το κέντρο της Αθήνας. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν στο  «Ελευθέριος Βενιζέλος»,  41χρονο Νιγηριανό αυτή τη φορά,  για εισαγωγή στη χώρα μας,  ποσότητας κοκαΐνης. […]

24022017koka

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ολόκληρο… Σύνταγμα Νιγηριανών, έχει στρατολογήσει καρτέλ κοκαΐνης, το οποίο στέλνει στην Αθήνα  αεροπορικώς τα «βαποράκια» με το στομάχι γεμάτο αυτοσχέδιες συσκευασίες παραισθήσεων και τελικό προορισμό το κέντρο της Αθήνας.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν στο  «Ελευθέριος Βενιζέλος»,  41χρονο Νιγηριανό αυτή τη φορά,  για εισαγωγή στη χώρα μας,  ποσότητας κοκαΐνης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συνεχών ελέγχων, συνέλαβαν το Νιγηριανό,  ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας από την Νιγηρία μέσω Κωνσταντινούπολης.

Είχε καταπιεί 880 γραμμάρια κοκαΐνης

Ο 41χρονος μετέφερε, «δια της μεθόδου της καταπόσεως», όπως λέει η Αστυνομία,  μέσα σε τριάντα επτά  αυτοσχέδιες ωοειδείς συσκευασίες, ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους  880 γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης προορίζονταν για διακίνηση στο κέντρο της Αθήνας.

Τι έγραφε η ALPHAFREEPRESS για τις συνεχείς αποστολές

Η Alphafreepress, προ ημερών για τις πρακτικές των μεγαλεμπόρων ναρκωτικών, που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των μεταφορέων, γεμίζοντας το στομάχι τους με δηλητήριο, έγραφε για το οργανωμένο σχέδιο:

«Το εγκληματικό σχέδιο των μεγαλεμπόρων κοκαΐνης, που βάζει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των μεταφορέων, σε περίπτωση που τα «αυγά κοκαΐνης» εκραγούν στο στομάχι τους, περιλαμβάνει ως σημεία αναχώρησης για την Ελλάδα, αεροδρόμια ευρωπαϊκών χωρών.

Έτσι, συνελήφθη αυτή τη φορά στο Ελ. Βενιζέλος, ένας 39χρονος Νιγηριανός, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.

 Εντόπισαν και συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών τον αλλοδαπό,  ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς  από το Άμστερνταμ, μέσω Ζυρίχης.

Είχε καταπιεί 29 αυτοσχέδιες συσκευασίες βάρους 340 γραμμάριων κοκαΐνης

Ο μεταφορέας, είχε καταπιεί  29 αυτοσχέδιες συσκευασίες “αυγά” που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 340 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Τα ναρκωτικά πιθανόν να κατέληγαν στο κέντρο της Αθήνας σε κυκλώματα Νιγηριανών που λυμαίνονται τις περιοχές των Πατησίων και της Κυψέλης».

Και προσέθετε το ρεπορτάζ:

«Πριν από λίγες ημέρες, διαπιστώθηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ότι 35χρονος Νιγηριανός είχε καταπιεί τριακόσια σαράντα γραμμάρια κοκαΐνης,  συσκευασμένη σε δέκα ωοειδείς συσκευασίες.

Η εντολή ήταν η διακίνηση της κοκαΐνης στο κέντρο της Αθήνας

Ο συγκεκριμένος, έφθασε αεροπορικής  από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας και είχε εντολή να διακινήσει την κοκαΐνη στο κέντρο της Αθήνας.

Κλήθηκε για έλεγχο καθώς θεωρήθηκε ύποπτος και έγινε «ακτινογραφία θώρακος», που αποκάλυψε το μυστικό το οποίο θα μπορούσε να του στοιχίσει και την ίδια του τη ζωή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις