Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ενώ τα σενάρια για εκλογές φουντώνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώ τα σενάρια για εκλογές φουντώνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες

Σοκάρει η είδηση που φέρνει στο φως η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», περί δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες που σκέφτεται να δώσει η κυβέρνηση. Με τις πιθανότητες εκλογών να αυξάνονται, ειδικά μετά το τελευταίο Eurogroup, στο Μαξίμου κυριαρχεί φόβος ότι η εξουσία θα περάσει στα χέρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σαν αντίδραση του ελληνικού λαού στην μη τήρηση των […]

article8506.w_hr

Σοκάρει η είδηση που φέρνει στο φως η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», περί δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες που σκέφτεται να δώσει η κυβέρνηση.

Με τις πιθανότητες εκλογών να αυξάνονται, ειδικά μετά το τελευταίο Eurogroup, στο Μαξίμου κυριαρχεί φόβος ότι η εξουσία θα περάσει στα χέρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σαν αντίδραση του ελληνικού λαού στην μη τήρηση των δεσμεύσεων.

Η εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση απεργάζεται ανατροπές και δημιουργία ιδιοτύπου καθεστώτος στην τοπική αυτοδιοίκηση, δίδοντας δικαίωμα ψήφου σε μη πολιτιγραφημένους μετανάστες».

SOP-AP-SPANI-SPAN-GR_Asto

Αυτή η αλλαγή προτάθηκε στα πλαίσια των αλλαγών που σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση στον «Καλλικράτη».

Βάσει των επίσημων στοιχείων του υπουργείου Εσωτερικών, οι νόμιμα διαμένοντες αλλοδαποί ήταν 580.161 άτομα τον Ιανουάριο του 2017 και αυτό σημαίνει αύξηση του εκλογικού σώματος κατά περίπου 6%.

Έως τώρα είχαν δικαίωμα «εκλέγειν» οι υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε. στις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές, ενώ προτείνεται να επεκταθεί το δικαίωμα και για τις περιφερειακές εκλογές.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης  Νίκας, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι με την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα θριαμβεύσουν το παρασκήνιο, η συναλλαγή, η δοσοληψία και θα ακυρωθεί κάθε προοπτική ενίσχυσης του ρόλου της, ενώ θα ενταθούν τα παραλυτικά φαινόμενα στη λειτουργία των Δήμων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις