Ενώ τα σενάρια για εκλογές φουντώνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώ τα σενάρια για εκλογές φουντώνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σοκάρει η είδηση που φέρνει στο φως η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», περί δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες που σκέφτεται να δώσει η κυβέρνηση. Με τις πιθανότητες εκλογών να αυξάνονται, ειδικά μετά το τελευταίο Eurogroup, στο Μαξίμου κυριαρχεί φόβος ότι η εξουσία θα περάσει στα χέρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σαν αντίδραση του ελληνικού λαού στην μη τήρηση των […]

23.02.2017 | 13:12

Σοκάρει η είδηση που φέρνει στο φως η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», περί δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες που σκέφτεται να δώσει η κυβέρνηση.

Με τις πιθανότητες εκλογών να αυξάνονται, ειδικά μετά το τελευταίο Eurogroup, στο Μαξίμου κυριαρχεί φόβος ότι η εξουσία θα περάσει στα χέρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σαν αντίδραση του ελληνικού λαού στην μη τήρηση των δεσμεύσεων.

Η εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση απεργάζεται ανατροπές και δημιουργία ιδιοτύπου καθεστώτος στην τοπική αυτοδιοίκηση, δίδοντας δικαίωμα ψήφου σε μη πολιτιγραφημένους μετανάστες».

Αυτή η αλλαγή προτάθηκε στα πλαίσια των αλλαγών που σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση στον «Καλλικράτη».

Βάσει των επίσημων στοιχείων του υπουργείου Εσωτερικών, οι νόμιμα διαμένοντες αλλοδαποί ήταν 580.161 άτομα τον Ιανουάριο του 2017 και αυτό σημαίνει αύξηση του εκλογικού σώματος κατά περίπου 6%.

Έως τώρα είχαν δικαίωμα «εκλέγειν» οι υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε. στις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές, ενώ προτείνεται να επεκταθεί το δικαίωμα και για τις περιφερειακές εκλογές.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης  Νίκας, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι με την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα θριαμβεύσουν το παρασκήνιο, η συναλλαγή, η δοσοληψία και θα ακυρωθεί κάθε προοπτική ενίσχυσης του ρόλου της, ενώ θα ενταθούν τα παραλυτικά φαινόμενα στη λειτουργία των Δήμων.

 

Exit mobile version