Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

21

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Στήνουν “επεισόδια” οι Τουρκοί! Μιλούν για σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που προσέγγισε τα Ίμια – Διαψεύδει η Αθήνα! “Ανέβασαν” και μονταρισμένο βίντεο!
ΚΟΣΜΟΣ

Στήνουν “επεισόδια” οι Τουρκοί! Μιλούν για σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που προσέγγισε τα Ίμια – Διαψεύδει η Αθήνα! “Ανέβασαν” και μονταρισμένο βίντεο!

Η Αθήνα διαψεύδει τους νέους ισχυρισμούς που δημοσιεύονται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης,  για «δήθεν» σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που προσέγγισε τα Ίμια. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Ηurriyet, πλοιάριο τις τουρκικής ακτοφυλακής στο οποίο επέβαιναν 5 Τούρκοι αξιωματικοί βρέθηκε ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων όπου έμεινε για δέκα λεπτά ακίνητο και έπειτα 5-6 […]

IMIA

Η Αθήνα διαψεύδει τους νέους ισχυρισμούς που δημοσιεύονται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης,  για «δήθεν» σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που προσέγγισε τα Ίμια.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Ηurriyet, πλοιάριο τις τουρκικής ακτοφυλακής στο οποίο επέβαιναν 5 Τούρκοι αξιωματικοί βρέθηκε ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων όπου έμεινε για δέκα λεπτά ακίνητο και έπειτα 5-6 αξιωματικοί άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο.

Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ένα ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν σε απόσταση ενός μιλίου από το τουρκικό πλοιάριο, δηλαδή από την Καλόλιμνο.

Στην περιοχή εξακολουθούν να παραμένουν δύο σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής και τρία της τουρκικής.

Επίσης αναφέρεται ότι όταν ένα πλοίο 170 μέτρων της τουρκικής εταιρείας “Powership Μαύρη Θάλασσα” με την ονομασία ‘Yasinbey’ πέρασε από την περιοχή των Ιμίων προκάλεσε την κινητοποίηση της ελληνικής ακτοφυλακής. Το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει όταν ξεκίνησε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κατευθύνεται προς το μέρος του.

Τα ίδια αναφέρονται στην ηλεκτρονική έκδοση της Aksam (με πηγή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan).  «Οι ομάδες της Τουρκικής Ακτοφυλακής, που συνεχίζουν τις περιπολίες στα Ιμια, σήμερα πλησιάζοντας σε απόσταση δύο μέτρων, προέβησαν σε εξέταση των βραχονησίδων από το σκάφος και τράβηξαν φωτογραφίες. Την ίδια ώρα, ο ελληνικός στρατός απλά παρακολουθούσε του Τούρκους αξιωματικούς από απόσταση ενός μιλίου».

Επίσης η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής Sozcu, μεταδίδει, ότι ενώ περνούσε από τις βραχονησίδες των Ιμίων το ενεργειακό πλοίο, με το όνομα «Yasinbey» της εταιρείας «Karadeniz Powership» μήκους 170 μέτρων, παρατηρήθηκε ότι κινητοποιήθηκε το ελληνικό σκάφος. Την ίδια στιγμή όταν το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής υπ’ αριθμ. 101, που εκτελεί περιπολίες στην περιοχή, κατευθύνθηκε προς τις βραχονησίδες και το πλοίο Yasinbey, το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω.

Δείτε το προπαγανδιστικό βίντεο


Türk askerinden Kardak’ta yakın inceleme από Sozcu

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις