Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / “Μυστηριώδης” δήλωση από Μέρκελ! “Υπάρχει ένα πρόβλημα με το ευρώ …”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Μυστηριώδης” δήλωση από Μέρκελ! “Υπάρχει ένα πρόβλημα με το ευρώ …”

Η Ανγκελα Μέρκελ, έκανε μία «περίεργη» τοποθέτηση αναφερόμενη στην πολιτική της ΕΚΤ, μιλώντας  για πρόβλημα με την αξία του ευρώ. Αναλυτικά η δήλωση της Μέρκελ «Έχουμε βεβαίως αυτή τη στιγμή στην ευρωζώνη ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ. Η ΕΚΤ έχει μια νομισματική πολιτική που δεν βασίζεται στη Γερμανία, αλλά είναι μάλλον προσαρμοσμένη σε […]

German Chancellor and leader of the Christian Democratic Union (CDU) Angela Merkel gestures during the second day of the CDU party congress in Karlsruhe, Germany December 15, 2015. REUTERS/Kai Pfaffenbach   TPX IMAGES OF THE DAY - RTX1YQ8Q

Η Ανγκελα Μέρκελ, έκανε μία «περίεργη» τοποθέτηση αναφερόμενη στην πολιτική της ΕΚΤ, μιλώντας  για πρόβλημα με την αξία του ευρώ.

Αναλυτικά η δήλωση της Μέρκελ

«Έχουμε βεβαίως αυτή τη στιγμή στην ευρωζώνη ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ. Η ΕΚΤ έχει μια νομισματική πολιτική που δεν βασίζεται στη Γερμανία, αλλά είναι μάλλον προσαρμοσμένη σε χώρες από την Πορτογαλία μέχρι τη Σλοβενία ή τη Σλοβακία. Αν εξακολουθούσαμε να έχουμε το γερμανικό μάρκο, θα είχε ασφαλώς διαφορετική αξία απ’ ότι έχει αυτή τη στιγμή το ευρώ. Όμως πρόκειται για μια ανεξάρτητη νομισματική πολιτική επί της οποίας δεν έχω καμιά επιρροή ως Γερμανίδα καγκελάριος», είπε η Μέρκελ στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μάικ Πενς,

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που άκουσαν τη δήλωση της και «συμπτωματικά» ήρθε … μετά από τις αμερικανικές επικρίσεις, ότι η Γερμανία επωφελείται από ένα «καταφανώς υποτιμημένο» ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις