Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αδέλφια το δίδυμο ληστών που εξαπέλυε ληστρικές εισβολές σε Μίνι Μάρκετ και άλλα καταστήματα στα Μεσόγεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδέλφια το δίδυμο ληστών που εξαπέλυε ληστρικές εισβολές σε Μίνι Μάρκετ και άλλα καταστήματα στα Μεσόγεια

Του Πέτρου Καρσιώτη Δύο αδέλφια, 22 και 23 χρόνων, μόνιμοι κάτοικοι Σπάτων, συναποτελούσαν το δίδυμο των ενόπλων, το οποίο εξαπέλυε αλλεπάλληλες ληστρικές εισβολές σε μίνι μάρκετ, καταστήματα ένδυσης-υπόδησης, περίπτερα, φούρνους και πρατήρια υγρών καυσίμων σε Γέρακα, Παλλήνη και στην ίδια την περιοχή τους, τα Σπάτα. Χτυπούσαν πάντα απογευματινές βράδυνες ώρες. Με ένα πιστόλι ο ένας […]

μινι-μαρκετ

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο αδέλφια, 22 και 23 χρόνων, μόνιμοι κάτοικοι Σπάτων, συναποτελούσαν το δίδυμο των ενόπλων, το οποίο εξαπέλυε αλλεπάλληλες ληστρικές εισβολές σε μίνι μάρκετ, καταστήματα ένδυσης-υπόδησης, περίπτερα, φούρνους και πρατήρια υγρών καυσίμων σε Γέρακα, Παλλήνη και στην ίδια την περιοχή τους, τα Σπάτα.

Χτυπούσαν πάντα απογευματινές βράδυνες ώρες. Με ένα πιστόλι ο ένας στο χέρι και ένα μαχαίρι ο άλλος, φορώντας σκούφους στο κεφάλι, στοχοποιούσαν καταστήματα και εισέβαλαν. Σε κάποιες περιπτώσεις διέφευγαν με… ταξί το οποίο είχαν καλέσει από πριν, χωρίς οι οδηγοί να γνωρίζουν ότι «βοηθούσαν» στη διαφυγή ληστών!

Ακινητοποιούσαν πελάτες, υπαλλήλους και ιδιοκτήτες, άρπαζαν από τα ταμεία χρήματα, αλλά και τσιγάρα και διέφευγαν πεζοί. Την εγκληματική ομάδα την είχαν συστήσει εδώ και τρεις μήνες.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της εγκληματικής ομάδας, όπως ανακοίνωσε η Ασφάλεια Αττικής,  είναι ότι οι «στόχοι» που επέλεγαν, βρίσκονταν κοντά στον τόπο κατοικίας τους και συγκεκριμένα σε Γέρακα, Παλλήνη, και Σπάτα, γεγονός το οποίο προσέδιδε το πλεονέκτημα της άριστης γνώσης του πεδίου δραστηριοποίησής της και επιπλέον κοντινό καταφύγιο.

Ενδεικτικό είναι ακόμη το γεγονός ότι τα περισσότερα θύματα αναγνώρισαν, στα πρόσωπα των κατηγορουμένων, τακτικούς πελάτες των καταστημάτων τους, κάτι που υποδηλώνει την άριστη κατόπτευση των χώρων που διενεργούνταν οι ληστείες, από τους δράστες.

Από την μέχρι τώρα προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες έχουν διαπράξει 15 ληστείες στις παραπάνω περιοχές, ενώ στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο  πιστόλια,
  • δύο μαχαίρια,
  • κλαπέντα δελτία ταυτότητας και προσωπικά έγγραφα,
  • πλήθος ενδυμάτων και υποδημάτων και
  • κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις