Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / «Παγώνει»το υπουργείο Υποδομών τις επενδύσεις στα 23 περιφερειακά αεροδρόμια
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παγώνει»το υπουργείο Υποδομών τις επενδύσεις στα 23 περιφερειακά αεροδρόμια

Με πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών, “παγώνουν” όλα τα έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των 23 περιφερειακών αεροδρομίων μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβασή τους στο νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Σημειώνεται ότι με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης τα αεροδρόμια που δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των δεκατεσσάρων που θα ενταχθούν στο επενδυτικό σχήμα Fraport-Slentel, έχουν τεθεί στην δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ. Τα […]

aero03

Με πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών, “παγώνουν” όλα τα έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των 23 περιφερειακών αεροδρομίων μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβασή τους στο νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Σημειώνεται ότι με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης τα αεροδρόμια που δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των δεκατεσσάρων που θα ενταχθούν στο επενδυτικό σχήμα Fraport-Slentel, έχουν τεθεί στην δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ.

Τα αεροδρόμια αυτά είναι, το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, του Άραξου, της Αστυπάλαιας, της Ικαρίας,της Χίου,των Ιωαννίνων, της Καλύμνου,της Καρπάθου,της Καλαμάτας,της Κάσου, του Καστελόριζου,της Καστοριάς,της Κοζάνης,των Κυθήρων,της Λέρου,της Λήμνου,της Μήλου,της Νέας Αγχιάλου,της Νάξου,της Πάρου,της Σητείας,της Σύρου και της Σκύρου.

Το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι σε αεροδρόμια που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν δεν θα πραγματοποιηθούν έργα εκσυγχρονισμού των υποδομών τους, φέρνοντας ως ενδεικτικά παραδείγματα τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και των Χανίων που ανάλογα έργα έχουν ξεκινήσει, αν και πρόκειται να ενταχθούν στο σχήμα της Fraport.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις