Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Η εκλογή Σταϊνμάιερ, η αγάπη του για την Ελλάδα και οι ελπίδες στο Μαξίμου
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Η εκλογή Σταϊνμάιερ, η αγάπη του για την Ελλάδα και οι ελπίδες στο Μαξίμου

H εκλογή του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ήταν για την Ελλάδα μια είδηση που έφερε πολλές ελπίδες στο Μαξίμου αλλά και σε ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό. Ο νέος πρόεδρος της Γερμανίας, που εξελέγη μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, αγαπάει πολύ την Ελλάδα και ο οποίος εξελέγη νέος πρόεδρος της Γερμανίας, είναι αποδεδειγμένος φίλος της Ελλάδας, ενώ δεν ήταν […]

Meeting of the Greek President Prokopis Pavlopoulos and German minister of Foreign Affairs Frank-Walter Steinmeier, at the foreign ministry, in Athens, on Dec. 4, 2016. / Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ στην Αθήνα, στις 4 Δεκεμβρίου, 2016

H εκλογή του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ήταν για την Ελλάδα μια είδηση που έφερε πολλές ελπίδες στο Μαξίμου αλλά και σε ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό.

Ο νέος πρόεδρος της Γερμανίας, που εξελέγη μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, αγαπάει πολύ την Ελλάδα και ο οποίος εξελέγη νέος πρόεδρος της Γερμανίας, είναι αποδεδειγμένος φίλος της Ελλάδας, ενώ δεν ήταν ποτέ φειδωλός στην έκφραση της ευαίσθητης πλευράς της προσωπικότητάς του προς την πατρίδα μας.

At the eve of the visit of Greek Prime Minister Alexis Tsipras in Berlin, German Foreign Minster Frank-Walter Steinmeier, right, welcomes his Greek counterpart Nikos Kotzias for a bilateral meeting at the foreign ministry in Berlin, Sunday, March 22, 2015.  (AP Photo/Markus Schreiber)

Τα ταξίδια του μάλιστα στη χώρα μας δεν ήταν λίγα, ούτε και οι επαφές του με πολιτικά πρόσωπα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο Twitter, εκφράζει τα συγχαρητήρια του και τονίζει πως η εκλογή του νέου προέδρου, αποτελεί «μήνυμα ελπίδας, ενότητας και στήριξης σε δημοκρατικές και κοινωνικές αξίες, σε μια στιγμή που η Ευρώπη και η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις».

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτηση του στον ίδιο διαδικτυακό ιστότοπο, χαρακτηρίζει τον Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σπουδαίο πολιτικό.

Η σχέση του Σταϊνμάιερ με την Ελλάδα, σχολιάστηκε και από την Deutsche Welle που αναφέρεται αρχικά στην φιλία του νέου Γερμανού προέδρου με τον Νίκο Κοτζιά.

«Αυτή η ανθρώπινη πλευρά έγινε ακόμη πιο αισθητή στη δεύτερη θητεία του ως υπουργού Εξωτερικών στην δεύτερη stainmhts-thumb-largeκυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού του Βερολίνου», ξεκινά στο δημοσίευμα της η Deutsche Welle και συνεχίζει με λεπτομέρειες για τις κινήσεις που συνδέουν τον Σταϊνμάιερ με την Ελλάδα.

«Στη διάρκειά της έχει διανύσει 400.000 χιλιόμετρα με το αεροπλάνο σε συνολικά 219 ταξίδια ανά τον κόσμο, εκ των οποίων τα 4 τον οδήγησαν στην Ελλάδα.

Μόνο με τον ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά με τον οποίο υπήρξαν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Γκίσεν, έχουν συναντηθεί 5 φορές, τις 3 διμερώς, τις υπόλοιπες στο Πότσνταμ και στο Αμβούργο, στο πλαίσιο Διασκέψεων του Οργανισμού Συνεργασίας και Ασφάλειας στην Ευρώπη.

Σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται και οι ιδιωτικής φύσης. Στην Ελλάδα ο Σταϊνμάιερ βρέθηκε και πάλι αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ήταν ένα από τα τελευταία ταξίδια του στο εξωτερικό».

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (Δ) υποδέχεται τον ομόλογό του της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier (Α)  στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier βρίσκεται για διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της έκθεσης ‘Διαιρεμένες πατρίδες 1940-1950’ στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και αργότερα στη Εβραϊκή Συναγωγή, που αποκαταστάθηκε με γερμανική συνδρομή, έδειξε πόσο βαριά είναι γι αυτόν η ιστορική μνήμη αλλά και η ευθύνη της χώρας του για το μέλλον της Ευρώπης».

Η Deutsche Welle παραθέτει και κάποιες από τις δηλώσεις του νέου προέδρου, που έδειχναν τη στήριξη του στην ταλαιπωρημένη Ελλάδα: «Ήταν πολύ επιπόλαιος ο λόγος τα τελευταία χρόνια – και στη δική μου χώρα – για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ή από τη ζώνη Σένγκεν».

«Στις πολιτικές επαφές που ακολούθησαν στην Αθήνα έδειξε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την επανένωση της Κύπρου ως τελευταίας διαιρεμένης χώρας στην Ευρώπη. Το υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Σταϊνμάιερ στήριξε οικονομικά και την περιοδεία της χορωδίας του σταθμού στα Καλάβρυτα, τη Μήλο και την Αθήνα, ένα ταξίδι μνήμης, υπέρβασης και γνωριμίας με την Ελλάδα του σήμερα, με οδηγό τραγούδια από όλον τον κόσμο», καταλήγει το δημοσίευμα.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις