Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τέλος ο Γιούνκερ από την Κομισιόν: Ανήσυχος για την Ευρώπη
ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος ο Γιούνκερ από την Κομισιόν: Ανήσυχος για την Ευρώπη

Εκφράζοντας την απαισιοδοξία του για μια ενωμένη Ευρώπη, ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν το 2019. Σε συνέντευξη του στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, δήλωσε: «Το 2014 έκανα μια ωραία προεκλογική εκστρατεία, αλλά δεν θα υπάρξει δεύτερη γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος […]

giounker

Εκφράζοντας την απαισιοδοξία του για μια ενωμένη Ευρώπη, ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν το 2019.

Σε συνέντευξη του στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, δήλωσε: «Το 2014 έκανα μια ωραία προεκλογική εκστρατεία, αλλά δεν θα υπάρξει δεύτερη γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος και δεύτερη φορά».

Σχολιάζοντας το Brexit, ο Γιούνκερ δήλωσε ανήσυχος για τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας πως δεν πιστεύει σε μια χρυσή τομή ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη και τη Βρετανία σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο με την Ε.Ε.

«Οι άλλες 27 χώρες της ΕΕ δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά οι Βρετανοί γνωρίζουν πολύ καλά πώς να χειριστούν την κατάσταση».

«Θα μπορούσαν να υποσχεθούν ένα πράγμα στη μια χώρα, κάτι άλλο σε άλλη χώρα και κάτι διαφορετικό σε τρίτη χώρα και στο τέλος να μην υπάρχει ενιαίο ευρωπαϊκό μέτωπο» πρόσθεσε.

Η θητεία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι πενταετής, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις