Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αντιδράσεις για το σχολικό βιβλίο που παροτρύνει τα παιδιά να σκοτώσουν ένα γατάκι
ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδράσεις για το σχολικό βιβλίο που παροτρύνει τα παιδιά να σκοτώσουν ένα γατάκι

Χαμός έχει γίνει στην Ινδία με το σχολικό βιβλίο που στα πλαίσια ενός πειράματος δίνει οδηγίες στα παιδιά για το πώς θα σκοτώσουν ένα γατάκι. Στο βιβλίο που χρησιμοποιείται σε αμέτρητα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, δίνει τα βήματα για να προκληθεί ασφυξία στο ζώο. Αρχικά, προτρέπει τα παιδιά να βάλουν ένα γατάκι σε ένα τρύπιο […]

ImageHandler

Χαμός έχει γίνει στην Ινδία με το σχολικό βιβλίο που στα πλαίσια ενός πειράματος δίνει οδηγίες στα παιδιά για το πώς θα σκοτώσουν ένα γατάκι.

Στο βιβλίο που χρησιμοποιείται σε αμέτρητα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, δίνει τα βήματα για να προκληθεί ασφυξία στο ζώο.

Αρχικά, προτρέπει τα παιδιά να βάλουν ένα γατάκι σε ένα τρύπιο κουτί και άλλο ένα σε ένα κλειστό χαρτοκούτι προκειμένου να δουν τη σημασία του οξυγόνου.

cat-experiment-textbook-759

«Βάλτε ένα μικρό γατάκι σε κάθε κουτί. Κλείστε τα κουτιά. Μετά από λίγη ώρα, ανοίξτε τα. Τι βλέπετε; Το γατάκι που βρίσκεται στο κουτί που δεν έπαιρνε αέρα είναι νεκρό», εξηγεί το κείμενο.

Εκπρόσωποι των οργανώσεων που μάχονται για την προστασία των ζώων, διαβεβαίωσαν πως το πείραμα αποσύρθηκε από πολλά εγχειρίδια, ενώ ο εκδότης δεσμεύτηκε να μην υπάρχει στην επόμενη έκδοση.

«Ίσως είναι χαζό, αλλά θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές παιδιών και ζώων προτείνοντάς τους μια τέτοια εμπειρία», δήλωσε η Βίντχι Μάτα εκπρόσωπος της ένωση ινδικών οργανώσεων προστασίας των ζώων.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν κάποιο παιδάκι επιχείρησε να κάνει το πείραμα, αξίζει όμως να σημειωθεί πως τα βιβλία των σχολείων της Ινδίας βρίσκονται συχνά στην επικαιρότητα για το «περίεργο» περιεχόμενο τους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις