Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Ραγίζει” καρδιές ο Mo Φάρα: «Ο μπαμπάς ίσως να μην γυρίσει σπίτι»
ΚΟΣΜΟΣ

“Ραγίζει” καρδιές ο Mo Φάρα: «Ο μπαμπάς ίσως να μην γυρίσει σπίτι»

Με μία πολύ συγκινητική ανάρτηση, ο σπουδαίος δρομέας, σχολιάζει την απόφαση του Τραμπ για την απαγόρευση εισόδου πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο Μο Φάρα, Βρετανός υπήκοος, αλλά γεννημένος στη Σομαλία, είναι ένας από τους πολλούς «θιγόμενους» από το διάταγμα του Τραμπ και με ανάρτηση του στέλνει μήνυμα ενότητας και […]

mofara1

Με μία πολύ συγκινητική ανάρτηση, ο σπουδαίος δρομέας, σχολιάζει την απόφαση του Τραμπ για την απαγόρευση εισόδου πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο Μο Φάρα, Βρετανός υπήκοος, αλλά γεννημένος στη Σομαλία, είναι ένας από τους πολλούς «θιγόμενους» από το διάταγμα του Τραμπ και με ανάρτηση του στέλνει μήνυμα ενότητας και αγάπης.

home

Μια ανάρτηση- γροθιά που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, καθώς αναφέρεται στα αγαπημένα του παιδιά:

«Την 1η Ιανουαρίου αυτής της χρονιάς, η Αυτού Μεγαλειότης η Βασίλισσα, με έχρισε ιππότη του βασιλείου. Στις 27 του ίδιου μήνα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με έκανε «εξωγήινο». Είμαι Βρετανός πολίτης, ζω στις ΗΠΑ τα τελευταία 6 χρόνια, δουλεύω σκληρά, συνεισφέρω στην κοινωνία, πληρώνω τους φόρους μου και μεγαλώνω τα 4 παιδιά μου σε ένα μέρος που αποκαλούν πλέον σπίτι τους.

Όμως τώρα, εγώ και πολλοί άλλοι σαν και μένα μάλλον δεν είμαστε ευπρόσδεκτοι. Είναι πολύ άσχημο, ότι θα χρειαστεί να πω στα παιδιά μου, ότι ο μπαμπάς τους ίσως να μην καταφέρει να γυρίσει στο σπίτι, να τους εξηγήσω, ότι ο πρόεδρος έχει υιοθετήσει μια πολιτική που έχει τις ρίζες της στην άγνοια και την προκατάληψη.

Η Βρετανία με υποδέχθηκε από τη Σομαλία, όταν ήμουν 8 ετών και μου έδωσε την ευκαιρία να πετύχω και να ακολουθήσω τα όνειρά μου.

Είμαι περήφανος που είχα την ευκαιρία, να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, να κερδίσω μετάλλια για το βρετανικό λαό και να λάβω την ύψιστη τιμή του να χριστώ ιππότης. Η ιστορία μου είναι ένα παράδειγμα, για το τι μπορεί να συμβεί, όταν ακολουθεί κάποιος πολιτικές συμπόνιας και κατανόησης και όχι μίσους και απομόνωσης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις