Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Απειλή για την Ευρώπη ο λαϊκισμός
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απειλή για την Ευρώπη ο λαϊκισμός

Είναι υποχρέωση της Ευρώπης η υπεράσπιση του Φιλελευθερισμού και της Δημοκρατίας,  είπε σε δηλώσεις του στην  Ευρωμεσογειακή Σύνοδο στη Λισσαβόνα, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας ότι ο λαϊκισμός είναι πλέον απειλή. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου, ο Ολάντ κάλεσε την Ευρώπη σε ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στο λαϊκισμό και είπε, “πρέπει να […]

Είναι υποχρέωση της Ευρώπης η υπεράσπιση του Φιλελευθερισμού και της Δημοκρατίας,  είπε σε δηλώσεις του στην  Ευρωμεσογειακή Σύνοδο στη Λισσαβόνα, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας ότι ο λαϊκισμός είναι πλέον απειλή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου, ο Ολάντ κάλεσε την Ευρώπη σε ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στο λαϊκισμό και είπε, “πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί στην Ευρώπη. Το είδος του λόγου που έρχεται πλέον από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνει τον λαϊκισμό, ακόμα και τον εξτρεμισμό”

Σχετικά με τις εμπορικές συμφωνίες, ο Ολάντ, ανέφερε χαρακτηριστικά είπε, ότι ο προστατευτισμός δεν υπήρξε ποτέ στα γονίδια του Ευρωπαϊκού οράματος.

Hollande Lisbon
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις