Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πέντε κόλπα για να φαίνεσαι πιο έξυπνος από όλους
PLUS

Πέντε κόλπα για να φαίνεσαι πιο έξυπνος από όλους

Μετά την καλή εξωτερική εικόνα, αυτό που έχει σημασία για να κερδίσεις τον συνομιλητή, είναι ο τρόπος που μιλάς, που χειρίζεσαι τη γλώσσα και τον λόγο. Κάποιος που μιλά και έχει το βλέμμα του στραμμένο αλλού ή χασμουριέται, σαφώς δεν απολαμβάνει την εκτίμηση όσων βρίσκονται μαζί του. Η συμπεριφορά, είναι το παν αν θέλεις να […]

clever man

Μετά την καλή εξωτερική εικόνα, αυτό που έχει σημασία για να κερδίσεις τον συνομιλητή, είναι ο τρόπος που μιλάς, που χειρίζεσαι τη γλώσσα και τον λόγο.

Κάποιος που μιλά και έχει το βλέμμα του στραμμένο αλλού ή χασμουριέται, σαφώς δεν απολαμβάνει την εκτίμηση όσων βρίσκονται μαζί του. Η συμπεριφορά, είναι το παν αν θέλεις να κατακτήσεις την επιτυχία, κυρίως στον επαγγελματικό τομέα που είναι αναγκαία για οικονομικούς πρωτίστως λόγους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στον επιχειρηματικό κλάδο, υπάρχουν 4 κατηγορίες επαγγελματιών.

clever

Αυτός που χρησιμοποιεί την αργκό και χαρακτηρίζεται ασυνάρτητος, ο σαφής που στερείται πειθούς, ο συνεκτικός που δεν λέει αξιομνημόνευτα πράγματα και ο εύγλωττος που γνωρίζει τον τέλειο συνδυασμό λόγου και στάσης του σώματος. Αν και πιο έξυπνοι θεωρούνται οι ασυνάρτητοι, χάνουν στο επιχειρηματικό τοπίο λόγου «εμφάνισης».

Αν ακολουθήσεις τις παρακάτω πέντε τεχνικές, από αύριο θα δείχνεις τόσο έξυπνος, που όλα θα πέφτουν στα πόδια σου.

Κάτσε με το κορμί ίσιο

Δεν έχει σημασία μόνο ο τρόπος που χειρίζεσαι τη γλώσσα, αλλά και το πώς στέκεσαι ή κάθεσαι. Κράτα το κορμί σου ίσιο, χωρίς να είσαι «κουμπωμένος» και βρες την ισορροπία ανάμεσα στην αυστηρότητα και την άνεση.

Κρατώντας ευθεία και παράλληλα χαλαρή τη σπονδυλική σου στήλη, χτίζεις ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

exipnos

Το κεφάλι πάνω!

Με το κεφάλι ψηλά, δείχνεις αυτοπεποίθηση και σιγουριά για όσα λες. Αν κοιτάς προς τα κάτω ή ξύνεις το πρόσωπο σου, παρουσιάζεις μια εικόνα ανθρώπου που δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα.

Κάνε «προπονήσεις» μιλώντας

Διατήρησε μια σταθερή εναλλαγή στην ταχύτητα του λόγου σου, δίνοντας στον ακροατή τον χρόνο να επεξεργαστεί όσα λες. Βάλε λίγο χρώμα στη φωνή ώστε να μην είσαι μονότονος και ανέβασε τον τόνο όταν λες αυτό που θεωρείς ότι θα πείσει τον συνομιλητή.

exipnada

Παίξε, μπροστά στον καθρέφτη

Όταν είσαι όρθιος και μιλάς σε πολλά άτομα, θα πρέπει να κινείσαι, ιδίως αν μεταφέρεις μια νέα πληροφορία. Μάθε στο σώμα σου να αντιδρά κατάλληλα στα λόγια σου και φρόντισε τα λόγια σου να είναι αρμονικά με τις κινήσεις του σώματος σου. Αυτό μπορείς να το πετύχεις μιλώντας μπροστά στον καθρέφτη και ακολουθώντας πληροφορίες από βιβλία σχετικά με τη γλώσσα του σώματος.

Μόνο… να μην σε δει κανείς!

Κοίτα στα μάτια τον συνομιλητή

Η σημασία που πρέπει να δίνεις στον συνομιλητή, είναι σχεδόν υποχρεωτική, ως ένδειξη σεβασμού.  Διατήρησε οπτική επαφή όταν μιλάς και αν χρειαστεί να κοιτάξεις το κινητό σου ή τις σημειώσεις σου, κούνησε το κεφάλι σου και όχι τα μάτια. Το τελευταίο είναι ανέντιμο. Ζήτησε συγγνώμη για δυο λεπτά και εξήγησε πως θέλεις να δεις ένα σημαντικό μέιλ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις