Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πύργος: Ισόβια για την δολοφονία που έγινε μεταξύ γειτόνων για μία θέση πάρκινγκ (Photos)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πύργος: Ισόβια για την δολοφονία που έγινε μεταξύ γειτόνων για μία θέση πάρκινγκ (Photos)

Του Πέτρου Καρσιώτη Ισόβια για το φόνο που έγινε τον Φεβρουάριο του 16 με αφορμή προστριβές για το παρκινγκ! Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον 48χρονο Ι.Ψ, από τον Πύργο, ο οποίος σκότωσε συνομήλικο γείτονά του, μηχανικό αυτοκινήτων μετά από συνεχείς προστριβές για το σημείο που στάθμευε το αυτοκίνητό […]

PARKINGK

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ισόβια για το φόνο που έγινε τον Φεβρουάριο του 16 με αφορμή προστριβές για το παρκινγκ!

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον 48χρονο Ι.Ψ, από τον Πύργο, ο οποίος σκότωσε συνομήλικο γείτονά του, μηχανικό αυτοκινήτων μετά από συνεχείς προστριβές για το σημείο που στάθμευε το αυτοκίνητό του (σ.σ απέναντι από το σπίτι του θύματος).

Ο 48χρονος δράστης, ισχυρίστηκε, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ότι το θύμα τον ενοχλούσε επειδή στάθμευε το αυτοκίνητό του απέναντι από το σπίτι του, ενέργεια για την οποία ο δράστης, είχε κάνει επανειλημμένα παρατηρήσεις στο 48χρονο θύμα.

Ομόφωνη απόφαση για τη βαριά ποινή

Ωστόσο, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης και την εξέταση των μαρτύρων, το Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο για την ανθρωποκτονία τον 48χρονο χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά, που ζητήθηκαν,  από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, ζήτησε από την έδρα του ΜΟΔ, να αναγνωρισθούν στον 48χρονο δράστη τα ελαφρυντικά εντίμου προτέρου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό από το Δικαστήριο, με ομόφωνη επίσης απόφαση.

Πως έγινε το έγκλημα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΣΗ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Ο 48χρονος Παναγιώτης Καρακαπιλίδης, μηχανικός αυτοκινήτων από τον Πύργο, έπεσε νεκρός από τις έξι πισώπλατες μαχαιριές που του κατάφερε ο 48χρονος γείτονάς του Ι.Ψ., στις 13 Φεβρουαρίου 2016.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΣΗ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης μετά το πρώτο χτύπημα επέμεινε με απίστευτο μίσος να αποτελειώσει το θύμα του, ενώ αυτό ψυχορραγούσε στην άσφαλτο, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του. Ήταν στο σημείο που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, όπως έκανε πολλές φορές, απέναντι από το σπίτι του 48χρονου γείτονά του.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 15.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου 2016.

Το θύμα, επέστρεφε ευδιάθετος στο σπίτι του. Στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από κατάστημα, απέναντι από το σπίτι του δράστη και κρατώντας μια νάιλον σακούλα με το ψωμί και τα τσιγάρα του προχώρησε προς το σπίτι του που βρίσκεται στη γωνία της οδού.

Βγήκε κρατώντας ένα μαχαίρι στα χέρια

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΣΗ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Εκείνη την ώρα από το ακριβώς απέναντι ισόγειο σπίτι, βγήκε ο δράστης που φάνηκε να τον περίμενε και κρατώντας ένα μαχαίρι, χωρίς να του πει καμία κουβέντα, πλησίασε γρήγορα και πισώπλατα τον μαχαίρωσε δύο φορές.

Τον έπληξε ακόμα δύο φορές πάλι στην πλάτη. Σηκώθηκε και έκανε δύο τρία βήματα μπροστά για να φύγει. Όμως επέστρεψε και πάλι και του κάρφωσε άλλες δυο φορές το μαχαίρι στην πλάτη.

Στη συνέχεια γύρισε στο σπίτι του πήρε μια βαλίτσα, μπήκε στο αυτοκίνητό του και τράπηκε σε φυγή. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, που τον αναζητούσαν στην γύρω περιοχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις