Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία: Αποχωρούν οι διασώστες- Νεκροί όλοι οι αγνοούμενοι στο ξενοδοχείο
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αποχωρούν οι διασώστες- Νεκροί όλοι οι αγνοούμενοι στο ξενοδοχείο

Σταματούν οι επιχειρήσεις διάσωσης στο ξενοδοχείο Ριγκοπιάνο της Ιταλίας που καταπλάκωσε η χιονοστιβάδα στις 18 Ιανουαρίου, αφού ανασύρθηκαν νεκροί και οι τελευταίοι 5 αγνοούμενοι. Ο απολογισμός της φονικής χιονοστιβάδας είναι 29 νεκροί, ενώ 9 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί έπειτα από σκληρές και πολύωρες επιχειρήσεις και άλλοι 2 είχαν καταφέρει να ξεφύγουν από το εσωτερικό του ξενοδοχείου […]

italia xenodoxeio

Σταματούν οι επιχειρήσεις διάσωσης στο ξενοδοχείο Ριγκοπιάνο της Ιταλίας που καταπλάκωσε η χιονοστιβάδα στις 18 Ιανουαρίου, αφού ανασύρθηκαν νεκροί και οι τελευταίοι 5 αγνοούμενοι.

Ο απολογισμός της φονικής χιονοστιβάδας είναι 29 νεκροί, ενώ 9 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί έπειτα από σκληρές και πολύωρες επιχειρήσεις και άλλοι 2 είχαν καταφέρει να ξεφύγουν από το εσωτερικό του ξενοδοχείου λίγο πριν την καταστροφή.

Στα απανωτά χτυπήματα του Εγκέλαδου και το χιόνι που ξεπέρασε τα δύο μέτρα μέσα σε 72 ώρες, η χιονοστιβάδα ήρθε να ολοκληρώσει την καταστροφή με τον πιο τραγικό τρόπο.

Ρίχνοντας πάνω από 60.000 τόνους χιονιού στο ξενοδοχείο, έθαψε 40 ανθρώπους κάτω από το χιόνι, με τους 29 να βγαίνουν νεκροί.

xenodoxeio italia

Από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε πως υπάρχουν ευθύνες για την τραγική εξέλιξη αν και όπως συμπλήρωσε δεν είναι ώρα για «αποδιοπομπαίους τράγους».

Να σημειωθεί όμως πως δεν είναι λίγες οι καταγγελίες για καθυστέρηση των Αρχών.

Οι δύο άνθρωποι που κατάφεραν να βγουν από το ξενοδοχείο και να βρουν καταφύγιο στο αυτοκίνητο, δήλωσαν πως ενώ κάλεσαν αμέσως την αστυνομία, εκείνη αδιαφόρησε θεωρώντας πως κάποιοι κάνουν πλάκα.

epa05729936 A handout picture provided by rescuers shows a helicopter and rescue workers en route to hotel Rigopiano after it was hit by an avalanche in Farindola (Pescara), Abruzzo region, early 19 January 2017. According to an Italian mountain rescue team, several people have been killed in an avalanche that has hit a hotel near the Gran Sasso mountain in Abruzzo region. Authorities believe that the avalanche was apparently triggered by a series of earthquakes in central Italy on 18 January.  EPA/ITALIAN MOUNTAIN RESCUE HANDOUT BEST QUALITY AVAILABLE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει η επιχείρηση δύο ώρες περίπου αργότερα, με τους ιατροδικαστές να ανακοινώνουν πως κάποιοι πέθαναν από υποθερμία, ενώ άλλοι τραυματίστηκαν θανάσιμα.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις