Ιταλία: Αποχωρούν οι διασώστες- Νεκροί όλοι οι αγνοούμενοι στο ξενοδοχείο

ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αποχωρούν οι διασώστες- Νεκροί όλοι οι αγνοούμενοι στο ξενοδοχείο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σταματούν οι επιχειρήσεις διάσωσης στο ξενοδοχείο Ριγκοπιάνο της Ιταλίας που καταπλάκωσε η χιονοστιβάδα στις 18 Ιανουαρίου, αφού ανασύρθηκαν νεκροί και οι τελευταίοι 5 αγνοούμενοι. Ο απολογισμός της φονικής χιονοστιβάδας είναι 29 νεκροί, ενώ 9 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί έπειτα από σκληρές και πολύωρες επιχειρήσεις και άλλοι 2 είχαν καταφέρει να ξεφύγουν από το εσωτερικό του ξενοδοχείου […]

26.01.2017 | 12:11

Σταματούν οι επιχειρήσεις διάσωσης στο ξενοδοχείο Ριγκοπιάνο της Ιταλίας που καταπλάκωσε η χιονοστιβάδα στις 18 Ιανουαρίου, αφού ανασύρθηκαν νεκροί και οι τελευταίοι 5 αγνοούμενοι.

Ο απολογισμός της φονικής χιονοστιβάδας είναι 29 νεκροί, ενώ 9 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί έπειτα από σκληρές και πολύωρες επιχειρήσεις και άλλοι 2 είχαν καταφέρει να ξεφύγουν από το εσωτερικό του ξενοδοχείου λίγο πριν την καταστροφή.

Στα απανωτά χτυπήματα του Εγκέλαδου και το χιόνι που ξεπέρασε τα δύο μέτρα μέσα σε 72 ώρες, η χιονοστιβάδα ήρθε να ολοκληρώσει την καταστροφή με τον πιο τραγικό τρόπο.

Ρίχνοντας πάνω από 60.000 τόνους χιονιού στο ξενοδοχείο, έθαψε 40 ανθρώπους κάτω από το χιόνι, με τους 29 να βγαίνουν νεκροί.

Από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε πως υπάρχουν ευθύνες για την τραγική εξέλιξη αν και όπως συμπλήρωσε δεν είναι ώρα για «αποδιοπομπαίους τράγους».

Να σημειωθεί όμως πως δεν είναι λίγες οι καταγγελίες για καθυστέρηση των Αρχών.

Οι δύο άνθρωποι που κατάφεραν να βγουν από το ξενοδοχείο και να βρουν καταφύγιο στο αυτοκίνητο, δήλωσαν πως ενώ κάλεσαν αμέσως την αστυνομία, εκείνη αδιαφόρησε θεωρώντας πως κάποιοι κάνουν πλάκα.

Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει η επιχείρηση δύο ώρες περίπου αργότερα, με τους ιατροδικαστές να ανακοινώνουν πως κάποιοι πέθαναν από υποθερμία, ενώ άλλοι τραυματίστηκαν θανάσιμα.

 

 

Exit mobile version