Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ελλάδα- δανειστές: Ζήτημα εμπιστοσύνης θέτει ο Ντάισελμπλουμ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ελλάδα- δανειστές: Ζήτημα εμπιστοσύνης θέτει ο Ντάισελμπλουμ

  Για βαθιές και ουσιαστικές δυσκολίες που βρίσκονται στον «κορμό» του ελληνικού ζητήματος της κρίσης μίλησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ από τις Βρυξέλλες. Προχωρώντας σε μία σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες που έφτασαν στο χείλος του γκρεμού και δέχτηκαν χέρι βοηθείας από τους δανειστές, ο πρόεδρος του Eurogroup βρήκε την Ελλάδα να αντιμετωπίζει «πιο θεμελιώδη προβλήματα, […]

 

daiselbloum-570Για βαθιές και ουσιαστικές δυσκολίες που βρίσκονται στον «κορμό» του ελληνικού ζητήματος της κρίσης μίλησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ από τις Βρυξέλλες.

Προχωρώντας σε μία σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες που έφτασαν στο χείλος του γκρεμού και δέχτηκαν χέρι βοηθείας από τους δανειστές, ο πρόεδρος του Eurogroup βρήκε την Ελλάδα να αντιμετωπίζει «πιο θεμελιώδη προβλήματα, οικονομικά και θεσμικά»

Στην ομιλία του στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η βελγική εφημερίδα L’ Echo, ο Ντάισεμπλουμ πέταξε «καρφιά», αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν μπορεί να χτιστεί μία απόλυτη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις χώρες που αποτελούν την ευρωπαϊκή οικογένεια. Ανέφερε δε, πως οι εξελίξεις μοιάζουν ικανοποιητικές.

 

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup, δεν μίλησε με απόλυτη βεβαιότητα για το «αύριο» και την daisebloumσυμπεριφορά της χώρας μας απέναντι στις υποχρεώσεις μας. Ο Ντάισεμπλουμ, τόνισε πως  «η εμπιστοσύνη εξακολουθεί να είναι ένα βασικό ζήτημα», υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αυτό αφορά και στην «εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών στη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας».

Καταλήγοντας, παραδέχθηκε τα βήματα της Ελλάδας και τις θυσίες του ελληνικού λαού, καθώς ανέφερε πως «από τη στιγμή που έπιασε πάτο» η χώρα μας το καλοκαίρι του 2015, φαίνεται να αποκλιμακώνεται η τραγική κατάσταση.

«Έχουμε εισέλθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις ελληνικές αρχές στο τρίτο πρόγραμμα. Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει και η συνεργασία προχωρά, αν και όχι τόσο γρήγορα όσο πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κυβέρνησης, θα ήθελαν» είπε κλείνοντας ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις