Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Ουδέν σχόλιο” από την Κομισιόν για την επιστολή Τσακαλώτου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Ουδέν σχόλιο” από την Κομισιόν για την επιστολή Τσακαλώτου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τηρεί στάση αναμονής σε ότι αφορά στην επιστολή που έστειλε ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος στους δανειστές ενόψει του Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου. Ο Έλληνας εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, αρκέσθηκε στο να δηλώσει ότι η Επιτροπή έχει τον ρόλο του “υποστηρικτή της διαπραγμάτευσης”. Αναλυτικά η δήλωση του Μαργαρίτη Σχοινά: «Η Επιτροπή […]

κομισιον

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τηρεί στάση αναμονής σε ότι αφορά στην επιστολή που έστειλε ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος στους δανειστές ενόψει του Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου.

Ο Έλληνας εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, αρκέσθηκε στο να δηλώσει ότι η Επιτροπή έχει τον ρόλο του “υποστηρικτή της διαπραγμάτευσης”.

Αναλυτικά η δήλωση του Μαργαρίτη Σχοινά:

«Η Επιτροπή εργάζεται εντατικά με τις ελληνικές Αρχές και τους υπόλοιπους δανειστές έτσι ώστε να γίνει όσων το δυνατόν περισσότερη πρόοδος στο Eurogroup. Ο στόχος μας παραμένει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό. Σχετικά με την επιστολή του Υπουργού Τσακαλώτου, την είδαμε και έχουμε να πούμε πως τα ζητήματα αυτά συζητιούνται στο πλαίσιο του Eurogroup. Προσμένουμε με τη συνεχή μας υποστήριξη για πρόοδο στο Eurogroup».

Την ίδια στιγμή πηγές της Επιτροπής αναφέρουν ότι οι θεσμοί δεν θα επιστρέψουν στην Αθήνα πριν το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου. Η ίδια πηγή σημειώνει πως η συνάντηση Λαγκάρντ – Σόιμπλε ήταν εποικοδομητική και σε θετικό κλίμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις