Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

16

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Οι αναπόφευκτες … συγκρίσεις για τις ορκωμοσίες Ομπάμα – Τραμπ! (Photos)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι αναπόφευκτες … συγκρίσεις για τις ορκωμοσίες Ομπάμα – Τραμπ! (Photos)

Η σημερινή ορκωμοσία Τραμπ στην βροχερή Ουάσινγκτον, δεν είχε ούτε παλμό, ούτε πάθος, καθώς το πλήθος που συνέρρευσε, ήταν πολύ λιγότερο, σε σχέση με τα 2 εκατομμύρια παθιασμένων Αμερικανών που είχαν παρακολουθήσει τον Ομπάμα, το 2009. Μάλιστα, πολλές φωτογραφίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που αποδεικνύουν ότι η προσέλευση ήταν ιδιαίτερη φτωχή στην τελετή ορκωμοσίας. Το MSNBC […]

Clipboard

Η σημερινή ορκωμοσία Τραμπ στην βροχερή Ουάσινγκτον, δεν είχε ούτε παλμό, ούτε πάθος, καθώς το πλήθος που συνέρρευσε, ήταν πολύ λιγότερο, σε σχέση με τα 2 εκατομμύρια παθιασμένων Αμερικανών που είχαν παρακολουθήσει τον Ομπάμα, το 2009.

Μάλιστα, πολλές φωτογραφίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που αποδεικνύουν ότι η προσέλευση ήταν ιδιαίτερη φτωχή στην τελετή ορκωμοσίας.

Το MSNBC εκτίμησε ότι στην ορκωμοσία Τραμπ δεν είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 10.000 άνθρωποι.

Πάντως και οι άνθρωποι της αγοράς στην πρωτεύουσα, έβλεπαν ότι υπάρχει μια ανεξήγητη ηρεμία στην Ουάσινγκτον εδώ και μερικές ημέρες.

«Περίμενα να έχω πολλή δουλειά αυτή την εβδομάδα, αλλά ειλικρινά δεν υπάρχει κανείς», παραπονιόταν ένας οδηγός ταξί που ζει σαράντα χρόνια στο Μέριλαντ και παρακολούθησε όλες τις ορκωμοσίες των προέδρων από τον Ρήγκαν και μετά. «Δεν έχει καμία σχέση με την ορκωμοσία του Ομπάμα, όπου νιώθαμε ένα είδος ηλεκτρισμού τρεις ή τέσσερις ημέρες νωρίτερα», προσθέσε.

Αυτή ήταν η εικόνα της Ουάσινγκτον το πρωί της Παρασκευής:

Σε αντίθεση, τον Ιανουάριο του 2009 ένα πλήθος ρεκόρ 2 εκατομμυρίων ανθρώπων είχε πλημμυρίσει το Mall για να παρακολουθήσει την ορκωμοσία Ομπάμα.

Την είχε “μυριστεί” ο Τραμπ

Αποτέλεσμα εικόνας για τραμπ

Ο Ντόναλντ  Τραμπ ήταν ανήσυχος ότι δεν θα έχει κόσμο. Προσπάθησε όλες τις τελευταίες ημέρες να οργανώσει τους οπαδούς του, αγοράζοντας διαφημιστικό χώρο στο Facebook. «Αυτή η ορκωμοσία είναι η δική μας στιγμή στην αμερικανική ιστορία, θέλω να είστε μαζί μου αυτή την ημέρα. Θα είναι πολύ θεαματικό» υποσχέθηκε ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος, σε ένα βίντεο που προβλήθηκε στο Facebook. Πιστός στο υπερβολικό στιλ του ο Τραμπ προέβλεψε ότι θα υπάρξει «μια απίστευτη προσέλευση, ίσως ρεκόρ». Αλλά, διαψεύστηκε …

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις