Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ: Ο Ομπάμα έδωσε χάρη στην κατάσκοπο Τσέλσι Μάνινγκ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα έδωσε χάρη στην κατάσκοπο Τσέλσι Μάνινγκ

Λίγο πριν παραδώσει την εξουσία στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε χάρη στην Τσέλσι Μάνιγκ, που το 2013 καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της κατασκοπείας. Η Τσέλσι, με το αρσενικό όνομα ως στρατιώτης του αμερικανικού στρατού να είναι Μπράντλει Μάνινγκ, ήταν υπεύθυνη για την διαρροή χιλιάδων απόρρητων εγγράφων των ΗΠΑ στο […]

1664135

Λίγο πριν παραδώσει την εξουσία στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε χάρη στην Τσέλσι Μάνιγκ, που το 2013 καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Η Τσέλσι, με το αρσενικό όνομα ως στρατιώτης του αμερικανικού στρατού να είναι Μπράντλει Μάνινγκ, ήταν υπεύθυνη για την διαρροή χιλιάδων απόρρητων εγγράφων των ΗΠΑ στο Wikileaks και θεωρήθηκε μία από τις πιο «ισχυρές» κατασκόπους.

Manning

Για την ακρίβεια, περισσότερα από 250.000 τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπαρτμεντ γύρω από τον πόλεμο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν διέρρευσαν εξαιτίας της Τσέλσι.

Όταν ήταν στη φυλακή, ο Μπράντλει παρουσίασε ψυχικές ανωμαλίες, ενώ ζήτησε να ξεκινήσει ορμονοθεραπεία ως transgender και να αποκαλείται με το θηλυκό όνομα Τσέλσι.

chelsea-manning

Ακολούθησαν δύο απόπειρες αυτοκτονίας, με την ίδια να συγκινεί μια μεγάλη μερίδα του κόσμου στις ΗΠΑ, που οργάνωσε εκστρατεία με σκοπό την αποφυλάκιση της.

Εκτός από τη Μάνινγκ ο Ομπάμα έδωσε χάρη ή μείωσε ποινές σε 209 άτομα στη λήξη της θητείας του, ενώ συνολικά έχει δώσει χάρη σε 1385 άτομα. Ο απερχόμενος πρόεδρος έχει καταγραφεί σαν αυτός που έδωσε τις περισσότερες χάρες σε άτομα που καταδικάστηκαν.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις