Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας – Το κρύο … πυρπολεί σπίτια και γραφεία τραγωδίες
ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας – Το κρύο … πυρπολεί σπίτια και γραφεία τραγωδίες

Του Πέτρου Καρσιώτη Το  κρύο… πυρπολεί σπίτια, μέσα στα οποία γράφονται κάθε τόσο τραγωδίες με νεκρούς η βαριά τραυματισμένους. Οι πυρκαγιές, που ξεσπάνε για οποιαδήποτε αιτία από πάσης φύσης θερμαντικά μέσα, αφήνουν και εφέτος πίσω τους νεκρούς, ιδιαίτερα ανήμπορους ηλικιωμένους, άλλα  έχουν στείλει κι  ένα βήμα πριν από το θάνατο, ακόμη και παιδιά! Σύμφωνα με στοιχεία […]

politiki-prostasia

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το  κρύο… πυρπολεί σπίτια, μέσα στα οποία γράφονται κάθε τόσο τραγωδίες με νεκρούς η βαριά τραυματισμένους.

Οι πυρκαγιές, που ξεσπάνε για οποιαδήποτε αιτία από πάσης φύσης θερμαντικά μέσα, αφήνουν και εφέτος πίσω τους νεκρούς, ιδιαίτερα ανήμπορους ηλικιωμένους, άλλα  έχουν στείλει κι  ένα βήμα πριν από το θάνατο, ακόμη και παιδιά!

Σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την τελευταία πενταετία,, δηλαδή  από το 2011 μέχρι σήμερα, παρατηρείται μια εντυπωσιακή αύξηση στις πυρκαγιές σε σπίτια, που στην πλειοψηφία τους οφείλονται σε επικίνδυνα θερμαντικά μέσα και ειδικότερα σε γυμνή φλόγα, όπως είναι τα τζάκια και οι ξυλόσομπες, αλλά και άλλων μέσων, που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας.

Από τα στατιστικά στοιχεία του Πυροσβεστικού σώματος,  προκύπτει ότι από το σύνολο των αστικών πυρκαγιών όλο το χρόνο, παρατηρείται ότι το 67%- 80% εκδηλώνονται τους χειμερινούς μήνες, Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Από τις πυρκαγιές αυτές, τονίζεται, ένας πολύ μεγάλος αριθμός οφείλεται στα θερμαντικά μέσα.

Μόνο την περσινή χρονιά, ο αριθμός των πυρκαγιών από θερμαντικά μέσα ανήλθε στα 972,  σε σύνολο 7.693 περιστατικών για ολόκληρο το έτος!

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Καπέλιος σε ομιλία του για το θέμα,, τόνισε:

«Εμείς σαν Πυροσβεστικό Σώμα, είμαστε στο πρακτικό επίπεδο και έχουνε δει τα μάτια μας πολλά. Έχουμε δει καταστροφές, έχουμε δει να καίγονται σπίτια, έχουμε δει να καίγονται άνθρωποι, έχουμε δει να χάνονται περιουσίες και ένα σωρό άλλα πράγματα. Και γι’ αυτό εφιστούμε την προσοχή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις