Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θεανώ Φωτίου: Τα παιδιά θα μπορούν να μείνουν στο σχολείο ως τις 8.00 το βράδυ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεανώ Φωτίου: Τα παιδιά θα μπορούν να μείνουν στο σχολείο ως τις 8.00 το βράδυ

Μια παροχή που θα προσφέρει αίσθημα ασφάλειας στους γονείς που έχουν μικρά παιδιά υπόσχεται η κυβέρνηση. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, προανήγγειλε τη δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης μέσα στα σχολεία. Απαντώντας στον βουλευτή Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, σε ερώτηση που αφορά στην υπογεννητικότητα, η κ. Φωτίου τόνισε πως τα παιδιά θα μπορούν να απασχολούνται στο […]

theanofwtiou-thumb-large

Μια παροχή που θα προσφέρει αίσθημα ασφάλειας στους γονείς που έχουν μικρά παιδιά υπόσχεται η κυβέρνηση.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, προανήγγειλε τη δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης μέσα στα σχολεία. Απαντώντας στον βουλευτή Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, σε ερώτηση που αφορά στην υπογεννητικότητα, η κ. Φωτίου τόνισε πως τα παιδιά θα μπορούν να απασχολούνται στο σχολείο ως τις 8.00 το βράδυ. 

«Το παιδί, θα μείνει στο σχολείο μέχρι τις τέσσερις η ώρα και στις τέσσερις η ώρα θα μπορεί να πάει στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατομμύρια και τα οποία φέτος θα τα ανασχεδιάσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Άρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλον τον θεσμό των ΚΔΑΠ“», είπε συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός.

Προς το παρόν, το μόνο που επισήμανε η κ. Φωτίου, είναι πως η παροχή αυτή αφορά στην «μεγάλη πλειοψηφία του λαού» με εισοδήματα κάτω των σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ τον χρόνο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις