Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Την ομάδα «Όμικρον» με δικυκλιστές αστυνομικούς ενεργοποιεί η ΕΛ.ΑΣ μετά την επίθεση κατά των ΜΑΤ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Την ομάδα «Όμικρον» με δικυκλιστές αστυνομικούς ενεργοποιεί η ΕΛ.ΑΣ μετά την επίθεση κατά των ΜΑΤ

Του Πέτρου Καρσιώτη Την ενεργοποίηση μοτοσικλετιστών ως «υποκατάστατο» της ομάδας ΔΕΛΤΑ που καταργήθηκε, προκειμένου να πλαισιώνουν τις στατικές αστυνομικές δυνάμεις και να καταδιώκουν τους υπόπτους σε περίπτωση επίθεσης, σκέπτονται οι πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΛ.ΑΣ, μετά την ένοπλη επίθεση κατά των ΜΑΤ, στη Χαριλάου Τρικούπη. Το γεγονός ότι ο ένοπλος της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας με τον […]

ELAS

Του Πέτρου Καρσιώτη

Την ενεργοποίηση μοτοσικλετιστών ως «υποκατάστατο» της ομάδας ΔΕΛΤΑ που καταργήθηκε, προκειμένου να πλαισιώνουν τις στατικές αστυνομικές δυνάμεις και να καταδιώκουν τους υπόπτους σε περίπτωση επίθεσης, σκέπτονται οι πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΛ.ΑΣ, μετά την ένοπλη επίθεση κατά των ΜΑΤ, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Το γεγονός ότι ο ένοπλος της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας με τον συνεργό του, αποχώρησε με τα πόδια, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων, που θα μπορούσαν να κινηθούν, φέρει ως πιθανότερο σενάριο την, μίνι, έστω, ανασυγκρότηση της παλαιάς ομάδας ΔΕΛΤΑ, έστω δηλαδή και κατά το ήμισυ.

Καθώς στους κόλπους των δυνάμεων των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ επικρατεί μεγάλος αναβρασμός, για την έλλειψη αντίδρασης σε πρώτο αλλά και δεύτερο χρόνο στην περιοχή των Εξαρχείων για αναζήτηση υπόπτων με προσαγωγές κλπ, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, φέρεται βάσει πληροφοριών να προσανατολίζεται  σε μια προσπάθεια βελτίωσης των όρων – κανόνων αστυνόμευσης της περιοχής, αλλά και της προστασίας, από ένοπλες επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε η βολιδοσκόπηση αστυνομικών της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ αν τους ενδιαφέρει η επαναφορά τους στις μηχανές και η επανένταξη τους στην καλούμενη, πλέον,  ομάδα “Όμικρον” με αποκλειστικό αντικείμενο διάθεσης και έργου τις περιπολίες στην περιοχή των Εξαρχείων και κοντά στις στατικές αστυνομικές δυνάμεις.

Η επιδίωξη, όπως αναφέρει το bloko.gr, είναι να βρεθούν τουλάχιστον 60 αστυνομικοί, ώστε να στελεχώσουν το μηχανοκίνητο τμήμα των Εξαρχείων, προκειμένου να καλύπτονται και οι τρεις βάρδιες (πρωινή, απογευματινή, νυχτερινή).

Ωστόσο, επειδή το προσωπικό αυτό αναζητείται μέσα από το έμπειρο αστυνομικό δυναμικό της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ και επειδή στο σύνολο τους οι αστυνομικοί της,  διατέθηκαν πριν από καιρό, στις διμοιρίες της ΥΑΤ, υπάρχει ο κίνδυνος  υποστελέχωσης των Διμοιριών  των ΜΑΤ.

Υπολογίζεται ότι,  αν αποσυρθούν 60 άτομα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ, θα υπάρξει αυτόματη μείωση κατά δύο αστυνομικών από κάθε διμοιρία, που σημαίνει ότι εκεί που κάποτε μια διμοιρία διέθετε πάνω από 20 άτομα και σήμερα “βολεύεται” όπως, όπως η κατάσταση με 15, ο μέσος όρος θα καταπέσει στα 13 άτομα, γεγονός που συνιστά διαφορετικού είδους πρόβλημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις