Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μητέρα και γιος κατηγορούνται για απάτη σε βάρος επιχειρηματιών με πρόσχημα το ΕΣΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητέρα και γιος κατηγορούνται για απάτη σε βάρος επιχειρηματιών με πρόσχημα το ΕΣΠΑ

Του Πέτρου Καρσιώτη Μητέρα και ο γιος της κατηγορούνται ότι στη Θεσσαλονίκη, εξαπατούσαν επιχειρηματίες, στους οποίους υπόσχονταν ότι θα τους εντάξουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ. Από την έως τώρα έρευνα, έχει προκύψει ότι οι συλληφθέντες, έχουν εξαπατήσει τουλάχιστον επτά επιχειρηματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους στην περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Με βάση τα στοιχεία της […]

apati3

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μητέρα και ο γιος της κατηγορούνται ότι στη Θεσσαλονίκη, εξαπατούσαν επιχειρηματίες, στους οποίους υπόσχονταν ότι θα τους εντάξουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ.

Από την έως τώρα έρευνα, έχει προκύψει ότι οι συλληφθέντες, έχουν εξαπατήσει τουλάχιστον επτά επιχειρηματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους στην περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Με βάση τα στοιχεία της προανάκρισης, πλησίαζαν, νέους, κυρίως, επιχειρηματίες, τους οποίους έπειθαν ότι είχαν τις κατάλληλες…  γνωριμίες, στις δημόσιες υπηρεσίες για να εξασφαλίσουν την ταχύτατη ένταξη των επιχειρήσεων στα προγράμματα χρηματοδότησης.

Κάπου εκεί ακολουθούσε το γνωστό «αλλά». Που σήμαινε, ότι για την δημιουργία του αναγκαίου φακέλου και το… ξεμπλοκάρισμα της υπόθεσης, θα έπρεπε να καταβάλουν διάφορα ποσά, περίπου στα 5.000 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, το ξετύλιγμα της υπόθεσης άρχισε με την εξιχνίαση της απάτης σε βάρος 56χρονης ιδιοκτήτριας επιχείρησης από την Αλεξανδρούπολη.

Μητέρα και γιος κατηγορούνται ότι της απέσπασαν 5.000 ευρώ για την ένταξη της επιχείρησής της στα ΕΣΠΑ.

Ερευνώντας την υπόθεση, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαπίστωσαν ότι δεν ήταν το μόνο θύμα.

Από νεότερα στοιχεία που προέκυψαν εμφανίστηκαν και νέα θύματα που κατέθεσαν ότι είχαν καταβάλει  διάφορα ποσά για να επιτύχουν την ταχεία ένταξή τους στα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

Η δικογραφία, με την κατηγορία της απάτης,  υπεβλήθη στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις