Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλικές Αρχές: Κατάσχουν κουβέρτες προσφύγων για ένα “πιο όμορφο Παρίσι”
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλικές Αρχές: Κατάσχουν κουβέρτες προσφύγων για ένα “πιο όμορφο Παρίσι”

Για απάνθρωπη συμπεριφορά από τη μεριά της γαλλικής αστυνομίας κάνει λόγο το γαλλικό παράρτημα «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», με τακτικές που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων, ενώ οι θερμοκρασίες είναι πολικές και ανυπόφορες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της οργάνωσης, η αστυνομία του Παρισιού κατάσχει τις κουβέρτες των προσφύγων για να φαίνεται πιο όμορφη η […]

epa05607253 A general view of a makeshift migrant camp set up near the Jaures and Stalingrad metro stations and the Canal Saint-Martin in Paris, France, 28 October 2016. The Adventist Development and Relief Agency (Adra) which distributes approximately 700 meals daily in the northern Paris camp states that it is noticing a spike in new migrant arrivals this week, potentially linked the the Calais 'jungle' camp closure - with around 1000 meals distributed today.  EPA/IAN LANGSDON

Για απάνθρωπη συμπεριφορά από τη μεριά της γαλλικής αστυνομίας κάνει λόγο το γαλλικό παράρτημα «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», με τακτικές που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων, ενώ οι θερμοκρασίες είναι πολικές και ανυπόφορες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της οργάνωσης, η αστυνομία του Παρισιού κατάσχει τις κουβέρτες των προσφύγων για να φαίνεται πιο όμορφη η πόλη, ενώ δεν δίστασαν να κάνουν και χρήση δακρυγόνων.

«Αυτή η άρνηση της πραγματικότητας πρέπει να σταματήσει», τονίζουν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», που μετέφεραν στο νοσοκομείο μέσα σε λίγες ημέρες οκτώ πρόσφυγες σε κατάσταση υποθερμίας.

Πολλοί από αυτούς, μετά την εκκένωση της «Ζούγκλας του Καλαί», μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας και έστησαν αυτοσχέδιους καταυλισμούς.

Η εικόνα αυτή δεν αρέσει στην γαλλική αστυνομία που άρχισε να ξηλώνει τους καταυλισμούς και να διώχνει με τη βία τους πρόσφυγες.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις