Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Μαΐου 2023

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Μόνο θλίψη προκαλεί! Το ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ελλάδα αγγίζει το 46,1%
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο θλίψη προκαλεί! Το ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ελλάδα αγγίζει το 46,1%

Θλιβερή «πρωτιά» για την χώρας μας και αυτό γιατί η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη θέση, σε ότι αφορά την ανεργία, τόσο στο συνολικό ποσοστό, όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 46,1%. Στο 23,1% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον μήνα Σεπτέμβριο, ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (23,3%) […]

anergia

Θλιβερή «πρωτιά» για την χώρας μας και αυτό γιατί η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη θέση, σε ότι αφορά την ανεργία, τόσο στο συνολικό ποσοστό, όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 46,1%.

Στο 23,1% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον μήνα Σεπτέμβριο, ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (23,3%) και κατά 1,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2015 (24,7%), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί σήμερα η Eurostat.

Αποτέλεσμα εικόνας για eurostat

Η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη θέση σε ότι αφορά την ανεργία, τόσο στο συνολικό ποσοστό, όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 46,1%.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανεργια

Ακολουθεί η Ισπανία με 19,2% και 44,4% αντίστοιχα, με στοιχεία, όμως, του Νοεμβρίου 2016.

Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας τον Νοέμβριο καταγράφηκαν στην Τσεχία (3,7%) και τη Γερμανία (4,1%).

Συνολικά στην Ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας για τον μήνα Νοέμβριο διαμορφώθηκε στο 9,8%, σταθερό σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2016 και μειωμένο από 10,5% τον Νοέμβριο του 2015.

Αποτέλεσμα εικόνας για eurostat

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat, πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στην Ευρωζώνη από τον Ιούλιο του 2009. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ίδιο ποσοστό διαμορφώθηκε στο 8,3% σε σχέση με 8,4% τον Οκτώβριο και 9% πριν από έναν χρόνο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις