Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Κλειδιά που ανοίγουν γιάφκες της Πόλα Ρούπα βρήκε η αντιτρομοκρατική στο κρησφύγετο της στην Ηλιούπολη
ΕΛΛΑΔΑ

Κλειδιά που ανοίγουν γιάφκες της Πόλα Ρούπα βρήκε η αντιτρομοκρατική στο κρησφύγετο της στην Ηλιούπολη

Του Πέτρου Καρσιώτη Κλειδιά, τα οποία ευελπιστούν στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία ότι θα “ανοίξουν” τις γιάφκες που διατηρούσε η συλληφθείσα  Πόλα Ρούπα, είναι ένα από τα σημαντικά ευρήματα που έχει στα χέρια της η Αστυνομία από σήμερα τα ξημερώματα. Η επί τέσσερα χρόνια καταζητούμενη ως ιθύνων νους του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα, θεωρείται ότι είναι η […]

pola

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κλειδιά, τα οποία ευελπιστούν στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία ότι θα “ανοίξουν” τις γιάφκες που διατηρούσε η συλληφθείσα  Πόλα Ρούπα, είναι ένα από τα σημαντικά ευρήματα που έχει στα χέρια της η Αστυνομία από σήμερα τα ξημερώματα.

Η επί τέσσερα χρόνια καταζητούμενη ως ιθύνων νους του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα, θεωρείται ότι είναι η μόνη που έχει στα χέρια της τα κλειδιά από τις τουλάχιστον τέσσερις γιάφκες όπου κρύβεται ο οπλισμός της οργάνωσης, που αναβίωσε για δεύτερη φορά μετά το 2012 όταν ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους και εξαφανίστηκαν!

Οι αρχές, φοβούμενες την βιαστική απομάκρυνση του οπλισμού που διέθετε η οργάνωση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό τουλάχιστον της κυρίως γιάφκας και των χώρων όπου στάθμευαν τα αυτοκίνητα, αυτοί όπου την πλαισίωναν και ήταν τουλάχιστον τρεις άνδρες και μία γυναίκα.

Οι αρχές έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι  η Πόλα Ρούπα σχεδίασε και δύο άγνωστοι υλοποίησαν την βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ και την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου.

Εκτός από τη Ρούπα συνελήφθη και μια 25χρονη η οποία διέμενε σε άλλο διαμέρισμα στον Αγιο Δημήτριο επί της οδού Αθανασίου Διάκου.

Η 25χρονη σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία ενώ είχε αναλάβει ρόλο baby sitter του παιδιού της 48χρονης συντρόφου του Μαζιώτη.

Στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης όπου η Ρούπα φαίνεται να νοίκιαζε για μεγάλο χρονικό με πλαστά στοιχεία, σε ένα σακίδιο πλάτης,  βρέθηκε ένα πιστόλι. Η εμφάνισή της Ρούπα έχει αλλάξει: έχει κοντά μαλλιά και είναι πολύ αδυνατισμένη. Αναμένεται διάταξη του Εισαγγελέα για να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία.

roupa-ksekinw-apergia-peinas-na-dothei-to-paidi-mou-sti-mana--ti-adelfi-mou

Από την άλλη πλευρά, στη σύλληψη ενός ποινικού σεσημασμένου για ληστείες και κλοπές που φέρεται με βάση κάποιες πληροφορίες  να σχετίζεται με την Πόλα Ρούπα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Ο ΡΟΛΟΣ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΕΣ

Ο άνδρας που συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμα δεν επιβεβαιώνονται φέρεται να συμμετείχε με την σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη στη ληστεία της τράπεζας στη Μαλεσίνα, σε άλλες ληστρικές αλλά και τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο άνδρας έχει συλληφθεί ως ύποπτος γα τη ληστεία σε κατάστημα Γερμανός στην Πεύκη όπου μετά από καταδίωξη οι δράστες είχαν πυροβολήσει αστυνομικούς στη γέφυρα της Μεταμόρφωσης. Μια από τις σφαίρες είχε καρφωθεί στο κράνος αστυνομικού.

Η  φυσική παρακολούθηση ήταν έντονη, ενώ έγινε και βιντεοσκόπηση με μικροκάμερες. Χθες βράδυ εκτιμήθηκε ότι ταυτοποιείται πλήρως πως πρόκειται για την Ρούπα και αποφασίστηκαν οι ταυτόχρονες επιχειρήσεις στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έγινε τα ξημερώματα στην Ηλιούπολη κάτω από άκρα μυστικότητα.  Η Πόλα Ρούπα ήταν μαζί με το παιδί της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις