Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τουριστικό αξιοθέατο οι πορνογραφικές τοιχογραφίες στην Πομπηία (photos)
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τουριστικό αξιοθέατο οι πορνογραφικές τοιχογραφίες στην Πομπηία (photos)

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η αρχαία Πομπηία, για τις τοιχογραφίες που ανακάλυψαν αρχαιολόγοι και αναπαριστούν σκληρές ερωτικές σκηνές. Τα κτίσματα που ερευνήθηκαν ήταν όπως υποστηρίζουν οι αρχαιολόγοι, οίκοι ανοχής 2.000 χρόνια πριν. Οι ειδικοί εκτιμούν πως οι τοιχογραφίες απεικονίζουν τις υπηρεσίες των σκλάβων- εταίρων με κάποιους να […]

113fsg231fg34fgfg535

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η αρχαία Πομπηία, για τις τοιχογραφίες που ανακάλυψαν αρχαιολόγοι και αναπαριστούν σκληρές ερωτικές σκηνές.

pompeii_648_355

Τα κτίσματα που ερευνήθηκαν ήταν όπως υποστηρίζουν οι αρχαιολόγοι, οίκοι ανοχής 2.000 χρόνια πριν. Οι ειδικοί εκτιμούν πως οι τοιχογραφίες απεικονίζουν τις υπηρεσίες των σκλάβων- εταίρων με κάποιους να θεωρούν πως αυτές οι σκηνές απλώς είναι η ιδεατή εκδοχή του σεξ που είχαν οι άνθρωποι αιώνες πριν.

523fsg231fg34fgfg535

Η περιοχή βρίσκεται κοντά στη Νάπολη και από το 2016 που άνοιξε για το κοινό, χιλιάδες τουρίστες σπεύδουν να δουν από κοντά την πόλη που θάφτηκε κάτω από τη σκόνη του ηφαιστείου.

pornio-tis-pompiias-28262615

Το «Πορνείο της Πομπηίας» είχε δέκα δωμάτια και ένα πέτρινο κρεβάτι καλυμμένο από ύφασμα ενώ ειδικοί πιστεύουν πως τα δωμάτια δεν είχαν παράθυρα και ήταν πολύ άβολα και σκοτεινά.

nintchdbpict000287419513

Στην Πομπηία, η πορνεία επιτρεπόταν από τον νόμο και οι παντρεμένοι άνδρες μπορούσαν να συνευρεθούν με όποια ήθελαν, αρκεί να μην ήταν σύζυγος άλλου άνδρα. Από την άλλη, οι γυναίκες απαγορευόταν να έχουν επαφή με κάποιον άλλον πέραν του συζύγου τους.

Η Πομπηία έχει αναγνωριστεί ως ένα ιστορικό ορόσημο από την UNESCO, που την έχει εντάξει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.

pomp2

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις