Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη

Το διάσημο έργο του Έντουαρντ Άλμπυ «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», ανεβαίνει από τις 15 Φεβρουαρίου στο Από Μηχανής Θέατρο γεμάτο ένταση, πάθος και συναίσθημα. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιώργος Κιμούλης και παίζουν οι Άκι Βλουτής, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντος Γεωγλερής και Τζωρτζίνα Λιώση.  Υπόθεση Ο Τζορτζ  και η Μάρθα  είναι δύο μεσήλικες, παντρεμένοι μεταξύ […]

photo-1-akis-bloyths-nikh-pallhkarakh-sarantos-gewglerhs-tzwrtzina-liwsh

Το διάσημο έργο του Έντουαρντ Άλμπυ «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», ανεβαίνει από τις 15 Φεβρουαρίου στο Από Μηχανής Θέατρο γεμάτο ένταση, πάθος και συναίσθημα.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιώργος Κιμούλης και παίζουν οι Άκι Βλουτής, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντος Γεωγλερής και Τζωρτζίνα Λιώση.

 Υπόθεση

Ο Τζορτζ  και η Μάρθα  είναι δύο μεσήλικες, παντρεμένοι μεταξύ τους και απόλυτα εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλον, μια εξάρτηση που η άγρια και χυδαία συμπεριφορά τους δεν μπορεί να κρύψει.

photo-2-akis-bloyths-nikh-pallhkarakh-1

Οι δυο τους, βουτηγμένοι στα πάθη με μεγαλύτερο αυτό του αλκοόλ, τσακώνονται συνεχώς και ανταλλάζουν «βρωμόλογα» που δεν τα χωρά ο νους.  Ο Τζορτζ είναι καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Νιου Κάρθατζ, του οποίου πρόεδρος είναι ο πατέρας της Μάρθας, γεγονός που κάνει την ένταση μεταξύ τους ακόμα πιο φλογερή.

Είναι βράδυ Σαββάτου και στο σπίτι του ζευγαριού είναι καλεσμένοι ο Νικ, ο νέος και φιλόδοξος καθηγητής  βιολογίας, αλλά και η ταπεινή, μίζερη σύζυγος του Χάνι.

poios-fovatai-ti-virginia-woolf-650

Η νύχτα κυλά με το άφθονο αλκοόλ να ρέει και το νεότερο ζευγάρι χωρίς να το καταλάβει πέφτει στην παγίδα των δυο εξαρτημένων μεσηλίκων που ζουν για να πληγώνουν τους εαυτούς τους, αλλά και όποιον βρίσκεται κοντά.

Θα είναι μια νύχτα τρομακτική, μεθυσμένη από τα κρυμμένα πάθη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη

Σκηνοθεσία:  Γιώργος Κιμούλης

Σκηνικά – Κοστούμια:  Νίκος Αναγνωστόπουλος

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις