Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βερολίνο: Συνέλαβαν τον συνεργό του μακελάρη με το φορτηγό- Ψάχνουν τον δεύτερο
ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο: Συνέλαβαν τον συνεργό του μακελάρη με το φορτηγό- Ψάχνουν τον δεύτερο

Χιλιοστό δεν άφησαν στο Βερολίνο οι Αρχές, χωρίς να το ελέγξουν, στην προσπάθεια τους να βρουν τον Τυνήσιο Ανίς Αμρί που προκάλεσε το αιματοκύλισμα με το φορτηγό, στην πολυσύχναστη αγορά του Βερολίνου. Η κυβέρνηση, βρίσκεται στο στόχαστρο για τις συνεχόμενες γκάφες της, καθώς ένα χρόνο τώρα παρακολουθούσε κάθε κίνηση του 24χρονου Αμρί επειδή γνώριζε πως […]

29s10fort-thumb-large

Χιλιοστό δεν άφησαν στο Βερολίνο οι Αρχές, χωρίς να το ελέγξουν, στην προσπάθεια τους να βρουν τον Τυνήσιο Ανίς Αμρί που προκάλεσε το αιματοκύλισμα με το φορτηγό, στην πολυσύχναστη αγορά του Βερολίνου.

Η κυβέρνηση, βρίσκεται στο στόχαστρο για τις συνεχόμενες γκάφες της, καθώς ένα χρόνο τώρα παρακολουθούσε κάθε κίνηση του 24χρονου Αμρί επειδή γνώριζε πως είναι επικίνδυνος.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν χτες σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, έναν 26χρονο Τυνήσιο, που οι Αρχές εκτιμούν ότι είχε επαφές με τον Αμρί και γνώριζε καλά τις κινήσεις του. Οι έρευνες όμως συνεχίζονται, για να εντοπίσουν και τον δεύτερο συνεργό του.

Οι Αρχές είναι πεπεισμένες πως ο 24χρονος; Ισλαμιστής, είχε σημαντική βοήθεια στη Γερμανία, κάτι που προκύπτει από την ευκολία του να φτάσει αμέσως μετά το αιματοκύλισμα στην Ιταλία, όπου κι έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού έξω από σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου.

Η ανικανότητα των Αρχών να αποτρέψουν το τρομοκρατικό χτύπημα παρόλο που παρακολουθούσαν τον Τυνήσιο ισλαμιστή, έχει προκαλέσει «σεισμό» στη Γερμανία. Ο υπουργός  Εσωτερικών της χώρας, Τόμας ντε Μεζιέρ είπε χθες , μέσω άρθρου στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ότι έχει ήδη ετοιμάσει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τη δημιουργία κέντρων κράτησης και απέλασης για μετανάστες που θεωρούνται επικίνδυνοι.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις