Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τρία χρόνια φυλάκιση σε άντρα που προσέβαλε τον Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Τρία χρόνια φυλάκιση σε άντρα που προσέβαλε τον Πούτιν

Με την ποινή φυλάκισης τριών ετών ήρθε αντιμέτωπος ένας επιχειρηματίας στο Καζακστάν, που χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ρωσίας «φασίστα» και «τρομοκράτη». Ο ακτιβιστής Sanat Dosov, θα τιμωρηθεί καθώς παραβίασε τον νόμο που απαγορεύει την υποκίνηση «εθνικού μίσους». Ο Sanat Dosov έκανε αναρτήσεις στο διαδίκτυο που προσέβαλαν το πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκαλώντας τον μεταξύ άλλων […]

putin

Με την ποινή φυλάκισης τριών ετών ήρθε αντιμέτωπος ένας επιχειρηματίας στο Καζακστάν, που χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ρωσίας «φασίστα» και «τρομοκράτη». Ο ακτιβιστής Sanat Dosov, θα τιμωρηθεί καθώς παραβίασε τον νόμο που απαγορεύει την υποκίνηση «εθνικού μίσους».

Ο Sanat Dosov έκανε αναρτήσεις στο διαδίκτυο που προσέβαλαν το πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκαλώντας τον μεταξύ άλλων «φασίστα», «τρομοκράτη» και «καταστροφή» της Ρωσίας. Μάλιστα είχε δημοσιεύσει και μια φωτογραφία που παρομοιάζει τον Ρώσο πρόεδρο με ηγέτες του κομμουνισμού όπως τον Ιωσήφ Στάλιν και τον Βλαντιμίρ Λένιν.

Ο νόμος στο Καζακστάν απαγορεύει την υποκίνηση κοινωνικού, εθνικού, γενικού, φυλετικού, ταξικού ή θρησκευτικού μίσους, ή την προσβολή της εθνικής τιμής και της αξιοπρέπειας των θρησκευτικών συναισθημάτων των πολιτών.

Ωστόσο ο συγκεκριμένος νόμος έχει προκαλέσει πολλές φορές αντιδράσεις από αξιωματούχους που τον κρίνουν ως εντελώς ασαφή και θεωρούν πως τον εκμεταλλεύονται όσοι δεν επιθυμούν την κριτική.

O Dosov ομολόγησε την ενοχή του αλλά ζήτησε μικρότερη ποινή, καθώς είναι πατέρας έξι παιδιών, τέσσερα από τα οποία είναι μικρά. Ο ακτιβιστής θα εκτίσει την ποινή του σε σωφρονιστική αποικία.
 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις