Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Τρόμος από συμμορία – Δε δίσταζαν να «ρίξουν» ξύλο
ΕΛΛΑΔΑ

Τρόμος από συμμορία – Δε δίσταζαν να «ρίξουν» ξύλο

Του Πέτρου Καρσιώτη Εξαπέλυαν ληστρικές επιδρομές σε σπίτια των Μεγάρων. Αν τύχαινε να βρουν μέσα τους ιδιοκτήτες, δεν δίσταζαν να τους ξυλοφορτώνουν και για να κάμψουν την όποια αντίστασή τους στην επιδρομή, αλλά και για να αποκαλύψουν που είχαν κρυμμένα μετρητά και κοσμήματα. Νυχτερινές ώρες ακινητοποιούσαν αυτοκίνητα Από την άλλη, με τεχνητά εμπόδια στο δρόμο, […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εξαπέλυαν ληστρικές επιδρομές σε σπίτια των Μεγάρων. Αν τύχαινε να βρουν μέσα τους ιδιοκτήτες, δεν δίσταζαν να τους ξυλοφορτώνουν και για να κάμψουν την όποια αντίστασή τους στην επιδρομή, αλλά και για να αποκαλύψουν που είχαν κρυμμένα μετρητά και κοσμήματα.

Νυχτερινές ώρες ακινητοποιούσαν αυτοκίνητα

Από την άλλη, με τεχνητά εμπόδια στο δρόμο, νυχτερινές ώρες συνήθως ακινητοποιούσαν οδηγούς ανύποπτους και τους καταλήστευαν.

Συνελήφθησαν δύο Ρομά

Αστυνομικοί της  Ασφάλειας Μεγάρων, μετά από έρευνες και επιχείρηση στην θέση Βλυχό των Μεγάρων και στα Άνω Λιόσια πέρασε χειροπέδες σε δύο από τα μέλη της συμμορίας που είχε τρομοκρατήσει τους κατοίκους.

Αναζητούνται άλλοι τρεις

Πρόκειται για δύο Ρομά, ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα ως συνεργοί τους και ένας τέταρτος είναι ήδη έγκλειστος για άλλα παρεμφερή αδικήματα.

Ηλικιωμένοι και αλλοδαποί οι στόχοι 

Από την έρευνα που προηγήθηκε, προέκυψε ότι τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε οδηγούς αυτοκινήτων και σε οικίες, όπου διαμένουν κυρίως ηλικιωμένοι και αλλοδαποί καθώς και κλοπών από οικίες, καταστήματα και αποθήκες στα Μέγαρα.

Έκλεβαν τα μεταφορικά μέσα

Κατά την προσφιλή τους μέθοδο, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, ώστε να δυσχεραίνεται με αυτόν τον τρόπο η αναγνώριση και ο εντοπισμός τους.

Διαρρηκτικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και καρτών κινητής τηλεφωνίας ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και ένα (1) Ι.Χ. φορτηγό.

Εξιχνιάστηκαν έντεκα ληστείες και 46 κλοπές

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί:

  • επτά (7) ληστείες σε οικίες,
  • τέσσερις (4) ληστείες σε οδηγούς,
  • ένδεκα (11) κλοπές από καταστήματα,
  • πέντε (5) κλοπές από οικίες,
  • επτά (7) κλοπές από οχήματα και
  •  είκοσι τρεις (23) κλοπές οχημάτων

Διαβάστε ακόμα:

«Πλημμύριζαν» τη Μύκονο με κοκαΐνη – Μπαράζ συλλήψεων

Οδηγός διαδικτυακής… επιβίωσης στις διακοπές – Τι να προσέξετε

Άκουγαν φτηνή ασφάλεια κι έτρεχαν – Όμως το πλήρωσαν ακριβά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις