Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Σε αναμμένα κάρβουνα οι κυβερνώντες: Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Σε αναμμένα κάρβουνα οι κυβερνώντες: Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

Μαύρα σύννεφα πάνω από την «φιέστα» του Ζαππείου, που η κυβέρνηση ετοίμαζε με κάποιο τρόπο να επαναλάβει. Η έξοδος από τα μνημόνια δεν θα έχει τον χαρακτήρα που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η τραγωδία στο Μάτι δεν αφήνει περιθώρια, ενώ ήταν αυτή που όπως όλα δείχνουν έχει επισπεύσει τον ανασχηματισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι θα […]

Αλέξης Τσίπρας

Μαύρα σύννεφα πάνω από την «φιέστα» του Ζαππείου, που η κυβέρνηση ετοίμαζε με κάποιο τρόπο να επαναλάβει. Η έξοδος από τα μνημόνια δεν θα έχει τον χαρακτήρα που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η τραγωδία στο Μάτι δεν αφήνει περιθώρια, ενώ ήταν αυτή που όπως όλα δείχνουν έχει επισπεύσει τον ανασχηματισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε δομικές αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο με στόχο να αλλάξει ριζικά η εικόνα.

Το απόγευμα της Κυριακής συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισε την αντικατάσταση των αρχηγών που δε θα άλλαζαν τίποτα και οι οποίοι στην περιβόητη συνέντευξη της Πέμπτης μετά την πυρκαγιά είχαν δηλώσει υπερήφανοι.

‘Ηδη οι τρεις από τους τέσσερις που ήταν στο πάνελ εκείνης της παρουσίασης έχουν αντικατασταθεί.

Το ερώτημα πλέον είναι το πότε θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός και αν θα συμπεριλαμβάνει και την αντικατάσταση του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος βρίσκεται στο στόχαστρο κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που του αποδίδουν, μεταξύ άλλων, τον λάθος χειρισμό με τη LIVE σύσκεψη του  Αλέξη Τσίπρα στα κεντρικά της πολιτικής προστασίας.

Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί με κάθε τρόπο να αλλάξει το αρνητικό κλίμα, αλλά και να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή μετά την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Ο Ανασχηματισμός από πολλούς τοποθετείται τις ημέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο με πιο πιθανή ωστόσο την εβδομάδα που ξεκινάει τη Δευτέρα 20 Αυγούστου.

Τα πρόσωπα που ακούγονται είναι πολλά. Κατά πολλούς δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι ο Πάνος Σκυορλέτης κρατάει το χαρτοφυλάκιο του Προστασίας του Πολίτη προσωρινά.

Ακούγονται πρόσωπα όπως εκείνα της κυρίας Κονιόρδου και των κυρίων Κουρουμπλή και Αποστόλου.

Ο ανασχηματισμός ωστόσο δεν φαίνεται ότι θα περιοριστεί σε επίπεδο υπουργών. Ακούγεται ότι θα υπάρξουν μετακινήσεις και αλλαγές που αφορούν σε επτά υφυπουργούς, ενώ συνολικά οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που θα μετακινηθούν ή θα αλλάξουν θα είναι περί τους 12.

Στη λίστα με τους αμετακίνητους φαίνεται ότι βρίσκονται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Κοτζιάς, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Πάνος Καμμένος.

Σαντορινιός: Ανασχηματισμός θα γίνει κοντά στην έξοδο από το Μνημόνιο

Ο υφυπουργός νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός μιλώντας την εκπομπή «Από Νωρίς» στο Epsilon καθώς ανέφερε ότι οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα γίνουν κοντά στην έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο.

Δείτε ακόμη:

Καρατομήθηκαν οι αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις