Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΓΥΝΑΙΚΑ / Οι 7 “εντολές” για την επιδερμίδα που ονειρεύεσαι
ΓΥΝΑΙΚΑ

Οι 7 “εντολές” για την επιδερμίδα που ονειρεύεσαι

Για επιδερμίδα φρέσκια, υγιή και λαμπερή, ακολούθησε αυτό τι πρόγραμμα των επτά βημάτων. Βήμα 1: Διπλός καθαρισμός Υιοθέτησε το διπλό καθαρισμό. Χρησιμοποίησε πρώτα ένα καθαριστικό με βάση το λάδι για να «λιώσει» τα λιπαρά υπολείμματα του makeup και μετά το συνηθισμένο σου καθαριστικό. Βήμα 2: Κάνε απολέπιση Χρησιμοποίησε δύο τρεις φορές την εβδομάδα ένα μαλακό […]

Για επιδερμίδα φρέσκια, υγιή και λαμπερή, ακολούθησε αυτό τι πρόγραμμα των επτά βημάτων.

Βήμα 1: Διπλός καθαρισμός

Υιοθέτησε το διπλό καθαρισμό. Χρησιμοποίησε πρώτα ένα καθαριστικό με βάση το λάδι για να «λιώσει» τα λιπαρά υπολείμματα του makeup και μετά το συνηθισμένο σου καθαριστικό.

Βήμα 2: Κάνε απολέπιση

Χρησιμοποίησε δύο τρεις φορές την εβδομάδα ένα μαλακό σφουγγάρι απολέπισης μαζί με το καθαριστικό σου. Αυτό θα βοηθήσει το καθαριστικό να κάνει καλύτερα τη δουλειά του και να απομακρύνει περισσότερα νεκρά κύτταρα. Απόφυγε τα κοκκώδη απολεπιστικά την πρώτη εβδομάδα αφού πιθανότατα απλά θα ερεθίσουν το ήδη ταλαιπωρημένο και πιθανότατα ξηρό δέρμα σου.

Βήμα 3: Χημικό peeling

Αν δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να προσθέσεις στη ρουτίνα σου ένα ήπιο peeling, π.χ. με οξέα φρούτων. Ρώτησε τον δερματολόγο σου.

Πώς καταστρέφεται η επιδερμίδα, όταν κοιμάστε με make up

Βήμα 4: Η δύναμη του ατμού

Μια θεραπεία ατμού θα κάνει λιγότερο ορατούς τους πόρους, ενώ θα καθαρίσει το δέρμα σου από τοξίνες, υπολείμματα μακιγιάζ και ρύπους. Επιπλέον, τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις μετά θα εισχωρήσουν πολύ βαθύτερα.

Βήμα 5: Βάλε τις μάσκες σου

Η μάσκα είναι πραγματικά τροφή για το δέρμα σου και είναι ότι πιο κοντά σε θεραπεία spa στο σπίτι! Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, θα επιλέξεις μια μάσκα με πηλό για τον έλεγχο της λιπαρότητας ή μια σούπερ ενυδατική μάσκα.

Βήμα 6: Άφησε το δέρμα σου να αναπνεύσει

Απέφυγε να χρησιμοποιείς makeup και foundation και άφησε το δέρμα σου να αναπνεύσει, τουλάχιστον μία μέρα αλλά και περισσότερο αν μπορείς. Ένα ελαφρύ ενυδατικό θα «σφραγίσει» μέσα στην επιδερμίδα σου όλη την καλή δουλειά που έκανες με τα προηγούμενα βήματα.

Βήμα 7: Η διατροφή

Μια καλή ιδέα είναι να περιορίσεις για τις μέρες του detox κάποιες τροφές που δεν θεωρείται πως επιβαρύνουν το δέρμα όπως τα γαλακτοκομικά, τη ζάχαρη και τον καφέ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις