Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Ικανοποίηση» μετά το διπλωματικό «μπρα-ντε-φερ» Τραμπ – Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

«Ικανοποίηση» μετά το διπλωματικό «μπρα-ντε-φερ» Τραμπ – Πούτιν

Θετικά είναι τα μηνύματα που εκπέμπουν Πούτιν και Τραμπ, λίγο μετά το τέλος της κατ’ ιδίαν συνάντησης στο Ελσίνκι. «Ήταν μια πολύ καλή αρχή για όλους», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που υποστήριξε ότι κατά τη συζήτηση έγινε πολύ καλό πρώτο βήμα. Μια ώρα περίμενε τον Πούτιν ο Τραμπ (vid) Αμοιβαίες φιλοφρονήσεις αντήλλαξαν κατά την […]

Θετικά είναι τα μηνύματα που εκπέμπουν Πούτιν και Τραμπ, λίγο μετά το τέλος της κατ’ ιδίαν συνάντησης στο Ελσίνκι.

«Ήταν μια πολύ καλή αρχή για όλους», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που υποστήριξε ότι κατά τη συζήτηση έγινε πολύ καλό πρώτο βήμα.

Μια ώρα περίμενε τον Πούτιν ο Τραμπ (vid)

Αμοιβαίες φιλοφρονήσεις αντήλλαξαν κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου οι Πούτιν και Τραμπ στο Ελσίνκι.

Οι δύο άνδρες είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση για πάνω από δύο ώρες, ενώ ακολούθησε γεύμα εργασίας. Στο τέλος, έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της συνάντησής τους.

«Οι συνομιλίες με τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν ειλικρινείς, χρήσιμες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του στο Ελσίνκι.

 

Τα περίεργα του Ερντογάν: Προσευχή, με το μικρόφωνο (vid)

Οι συνομιλίες μας αντικατοπτρίζουν την επιθυμία μας για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο στις μεταξύ μας σχέσεις, επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για αυτές τις δυσκολίες κι ότι ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει.

Αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις όπως η τρομοκρατία, τα παγκόσμια οικονομικά προβλήματα, σημείωσε ο ίδιος.

«Σήμερα, τόσο η Ρωσία όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν μια εντελώς νέα σειρά προκλήσεων», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Ο Τραμπ άρχισε τις απειλές – «Θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ»

Ο Πούτιν δήλωσε στις διαπραγματεύσεις ότι περιέγραψαν «πρώτα βήματα για τη βελτίωση αυτής της σχέσης και για την αποκατάσταση ενός αποδεκτού επιπέδου εμπιστοσύνης».

«Οι σημερινές διαπραγματεύσεις αντανακλούν στην αποκατάσταση των διμερών σχέσεων και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Ως ισχυρές πυρηνικές δυνάμεις έχουμε την ευθύνη για την ασφάλεια. Είμαστε υπέρ της συνέχισης της συνεργαίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Πρότεινα τη δημιουργία ομάδας συνεργασίας για την τρομοκρατία», πρόσθεσε και τόνισε: «Οι θέσεις μας δεν συμπίπτουν σε όλα και πρέπει να βρούμε σημεία επαφής».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις