Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Έτσι θα αντιμετωπίσεις την κατάθλιψη
ΥΓΕΙΑ

Έτσι θα αντιμετωπίσεις την κατάθλιψη

Τη σημασία της γυμναστικής κατά της κατάθλιψης προτάσσουν οι ειδικοί σύμφωνα με έρευνα. Η νέα μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση JAMA Psychiatry και, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ένα πρόγραμμα γυμναστικής με αντιστάσεις (RET) είναι ευεργετικό όχι μόνο για τη σωματική αλλά και για την ψυχική υγεία. Διαβάστε ακόμα Η δίαιτα – σύμμαχος κατά του διαβήτη τύπου 2 Σύμφωνα με το […]

Τη σημασία της γυμναστικής κατά της κατάθλιψης προτάσσουν οι ειδικοί σύμφωνα με έρευνα.

Η νέα μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση JAMA Psychiatry και, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ένα πρόγραμμα γυμναστικής με αντιστάσεις (RET) είναι ευεργετικό όχι μόνο για τη σωματική αλλά και για την ψυχική υγεία.

Διαβάστε ακόμα

Η δίαιτα – σύμμαχος κατά του διαβήτη τύπου 2

Σύμφωνα με το onmed. gr, η γυμναστική με αντιστάσεις, όπως η άρση βαρών και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης φάνηκε πως συμβάλλει σημαντικά και στη μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης, όπως η πεσμένη διάθεση και η απώλεια ενδιαφέροντος.

Το βασικό μήνυμα της μελέτης δεν είναι πως η γυμναστική με αντιστάσεις αποτελεί «θεραπεία» για την κατάθλιψη, αλλά παρέχει ισχυρά τεκμήρια ώστε να συστήνεται η συγκεκριμένη μορφή γυμναστικής στο πλαίσιο της θεραπευτικής διαχείρισης.

Όσο για την ιδανική «δόση» γυμναστικής με αντιστάσεις, είναι τουλάχιστον δύο προπονήσεις την εβδομάδα, οι οποίες να περιλαμβάνουν 8-12 επαναλήψεις 8-10 διαφορετικών ασκήσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις