Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μεγάλη απάτη με δημοπρασίες του Ο.Δ.Δ.Υ – Συνελήφθη 33χρονος
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη απάτη με δημοπρασίες του Ο.Δ.Δ.Υ – Συνελήφθη 33χρονος

Του Πέτρου Καρσιώτη Προσέγγιζε πολίτες και τους έταζε μεγάλες ευκαιρίες αγοράς από τον Ο.Δ.Δ.Υ αυτοκινήτων που είχαν βγει στη δημοπρασία ή και αγορά ανταλλακτικών για ακριβά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Παρέμεναν στην αναμονή  Αφού, όμως, αποσπούσε τα χρηματικά ποσά, οι υποψήφιοι αγοραστές οχημάτων η ανταλλακτικών σε τιμή… ευκαιρίας, παρέμεναν στην αναμονή και ποτέ δεν έβλεπαν ούτε […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Προσέγγιζε πολίτες και τους έταζε μεγάλες ευκαιρίες αγοράς από τον Ο.Δ.Δ.Υ αυτοκινήτων που είχαν βγει στη δημοπρασία ή και αγορά ανταλλακτικών για ακριβά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Παρέμεναν στην αναμονή 

Αφού, όμως, αποσπούσε τα χρηματικά ποσά, οι υποψήφιοι αγοραστές οχημάτων η ανταλλακτικών σε τιμή… ευκαιρίας, παρέμεναν στην αναμονή και ποτέ δεν έβλεπαν ούτε αυτά που ήθελαν να αγοράσουν.

Αρκετές καταγγελίες στην Αστυνομία

Οι αστυνομικοί τη Ασφάλειας Καλαμάτας είχαν γίνει αποδέκτες αρκετών καταγγελιών από πολίτες που είχαν χάσει τα χρήματά τους για να αγοράσουν αυτοκίνητο από δημοπρασία τον Ο.Δ.Δ.Υ σε χαμηλές τιμές.

Πολίτης είχε δώσει 7.500 στον 33χρονο

Πολίτης της Καλαμάτας είχε δώσει στον 33χρονο που έλεγε ότι είχε “άκρες” στον Ο.Δ.Δ.Υ, 7.500 ευρώ για αγορά αυτοκινήτου την οποία επί μήνες δεν έβλεπε να πραγματοποιείται.

Ζήτησε άλλα 400 ευρώ για να “κλείσει η δουλειά”

Όταν ο 33χρονος με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας του ζήτησε άλλα 400 ευρώ για “να κλείσει η δουλειά”, κατέφυγε στην Αστυνομία.

Προσημειώθηκαν τα χρήματα

Τα 400 ευρώ προσημειώθηκαν και μόλις τα παρέλαβε, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξιχνιάστηκαν έως τώρα έξι περιπτώσεις απατών με υπαίτιο τον ίδιο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Έταζε αυτοκίνητα από το καλοκαίρι του 2017

Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο 2017 έως και τις  14.2.2019, στη Μεσσηνία, διέπραξε έξι  περιπτώσεις απάτης σε βάρος ημεδαπών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Ποιοι και πόσα έχασαν από τις δήθεν δημοπρασίες 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας 30χρονος είχε πειστεί να δώσει τμηματικά 24.550 ευρώ για αυτοκίνητο και ανταλλακτικά μοτοσικλετών, ένας 54χρονος φέρεται να έδωσε 7.700 ευρώ για αυτοκίνητο,, ένας 38χρονος 600 ευρώ, ένας 40χρονος 700 ευρώ κι ένας 34χρονος 1700 ευρώ ως προκαταβολή για αυτοκίνητο, μηχανή σκάφους και γεννήτρια ρεύματος.

Η έρευνα συνεχίζεται και για άλλα θύματα

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν και άλλοι ενδιαφερόμενοι έπεσαν στην παγίδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις