Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / “Ολόγυμνα” κρεμμύδια και σκόρδα με μια κίνηση
PLUS

“Ολόγυμνα” κρεμμύδια και σκόρδα με μια κίνηση

Από τις πιο δύσκολες διαδικασίες, όταν μαγειρεύει κανείς, είναι εκείνη του καθαρισμού των κρεμμυδιών. Και αυτό γιατί τα κρεμμύδια κάνουν πολλούς να κλαίνε. Περιέχουν σουλφοξείδια αμινοξέων και οι φλοιοί του περιέχουν ένζυμα, τα οποία διατηρούνται διαχωρισμένα. Όταν κόβετε, λοιπόν, ένα κρεμμύδι, σπάτε τα κύτταρα του, απελευθερώνοντας τα περιεχόμενά τους. Τα ένζυμα που διατηρούνταν χωριστά τώρα είναι […]

Από τις πιο δύσκολες διαδικασίες, όταν μαγειρεύει κανείς, είναι εκείνη του καθαρισμού των κρεμμυδιών.

Και αυτό γιατί τα κρεμμύδια κάνουν πολλούς να κλαίνε. Περιέχουν σουλφοξείδια αμινοξέων και οι φλοιοί του περιέχουν ένζυμα, τα οποία διατηρούνται διαχωρισμένα.

Όταν κόβετε, λοιπόν, ένα κρεμμύδι, σπάτε τα κύτταρα του, απελευθερώνοντας τα περιεχόμενά τους. Τα ένζυμα που διατηρούνταν χωριστά τώρα είναι ελεύθερα να αναμειχθούν με τα σουλφενικά οξέα.

Το οξύ καίει και διεγείρει τα μάτια σας με αποτέλεσμα να απελευθερώνει περισσότερα δάκρυα για να ξεπλύνουν τον ενοχλητικό εισβολέα που τους προκαλεί τον ερεθισμό.

Για αυτό, για να τα ξεφλουδίσετε, πιο εύκολα, μπορείτε να τα βάλετε ολόκληρα για λίγη ώρα σε καυτό νερό.  Μόλις τα βγάλετε, σύμφωνα με το amc.info, τα βάζετε κάτω από κρύο νερό και μετά τα πιέζετε για να βγουν από τη φλούδα τους.

Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και στα σκόρδα.

Διαβάστε ακόμα:

Έτσι θα πετύχετε το τέλειο ρόδισμα στο κρέας!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις