Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

22

Ιουνίου 2025

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αλγερία δυστύχημα: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε ποδοσφαιρικό αγώνα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αλγερία δυστύχημα: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Η διοργανώτρια αρχή ακύρωσε άμεσα την τελετή απονομής του τίτλου

Σοκ και θλίψη προκάλεσε στην Αλγερία το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από τη Μουλούντια Αλγερίας. Ο νεότερος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για τρεις νεκρούς και περισσότερους από 70 τραυματίες.

Το δυστύχημα συνέβη στο στάδιο «5 Ιουλίου» της πρωτεύουσας, το οποίο ήταν κατάμεστο για τον καθοριστικό αγώνα της Μουλούντια με την ομάδα της Μάγκρα, που ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών κατέρρευσε προστατευτικό κιγκλίδωμα, προκαλώντας πτώση φιλάθλων από τις κερκίδες στο κάτω διάζωμα. Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας επιβεβαίωσε ότι ένας άνθρωπος έχασε ακαριαία τη ζωή του και άλλοι έντεκα τραυματίστηκαν σοβαρά στο αρχικό περιστατικό, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται δραματικά τις επόμενες ώρες.

Η διοργανώτρια αρχή ακύρωσε άμεσα την τελετή απονομής του τίτλου, ενώ ο Πρόεδρος της χώρας, Αμπντελματζίντ Τεμπμπούν, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), τονίζοντας την ανάγκη διερεύνησης των αιτίων του τραγικού συμβάντος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις