Νομική Αθηνών επίθεση: Εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου έχουμε στοχοποιηθεί από ναζιστική οργάνωση - Θα καταθέσω μηνύσεις αναφέρει ο καθηγητής που γνωστοποίησε την επίθεση
Αναβρασμός επικρατεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα μετά την αιματηρή επίθεση κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας» στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, που είχε ως τραγική κατάληξη τον σοβαρό τραυματισμό διδακτορικού φοιτητή με πυροσβεστήρα. Η πράξη, η οποία έλαβε χώρα μπροστά σε δεκάδες φοιτητές –ανάμεσά τους και μια έγκυος κοπέλα που υπέστη σοκ– προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις και γενικευμένο προβληματισμό. Την επίθεση κατήγγειλε δημόσια ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γρίβας, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό και με νέα του ανάρτηση καταγγέλλει πως η πράξη είχε δολοφονική πρόθεση, ενώ οι παρόντες πανεπιστημιακοί έχουν εδώ και καιρό στοχοποιηθεί από διαδικτυακούς λογαριασμούς ναζιστικής ιδεολογίας.
«Το χτύπημα στον φοιτητή μας δεν ήταν τυχαίο, δεν ήταν απλώς ένα ξέσπασμα βίας. Ήταν μια ενέργεια με δολοφονική πρόθεση», έγραψε χαρακτηριστικά ο καθηγητής. Περιγράφοντας το χάος που επικράτησε στην αίθουσα, έκανε λόγο για απόλυτο πανικό, με νεαρές φοιτήτριες –και μια έγκυο γυναίκα– να προσπαθούν να διαφύγουν έντρομες. Ο ίδιος, εκτός από την καταδίκη της επίθεσης, έστρεψε τα βέλη του και σε εκείνους που, όπως τονίζει, καθοδηγούν ή επιδοκιμάζουν τη βία μέσα από το διαδίκτυο. «Εδώ και καιρό δεχόμαστε απειλές και χυδαίες επιθέσεις από ένα ψηφιακό παρακράτος, με λογαριασμούς που υιοθετούν ανοιχτά τη ναζιστική ιδεολογία», κατήγγειλε, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για δίκτυο λογαριασμών με ακραίο, ρατσιστικό και εθνικά υπονομευτικό περιεχόμενο.
«Θα καταθέσω μηνύσεις – Να αποκαλυφθούν ποιοι είναι»
Ο καθηγητής ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει άμεσα στις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές, προχωρώντας σε μηνύσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων που συνδέονται με τις απειλές και τις επιθέσεις που έχει δεχτεί. Όπως ανέφερε, οι λογαριασμοί αυτοί θεωρούν πως απολαμβάνουν ασυλία και νομική κάλυψη, ωστόσο τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα αναλάβει δράση για να «ξεσκεπαστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες». «Η δημοκρατία δεν μπορεί να ανεχτεί ούτε τραμπούκους στα πανεπιστήμια, ούτε ναζιστικούς μηχανισμούς παραπληροφόρησης και στοχοποίησης ανθρώπων», καταλήγει ο καθηγητής στην ανάρτησή του, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας.
