Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

21

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης ακρίβεια: Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Ανάπτυξης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης ακρίβεια: Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Ανάπτυξης

Μητσοτάκης ακρίβεια: Ο πρωθυπουργός ξεκινά τον κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία με πρώτο το Ανάπτυξης

Το Υπουργείο Ανάπτυξης επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη (19/06) στις 10:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπενθυμίζεται ότι μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης την Παρασκευή (14/09), ο νέος υπουργός Ανάπτυξης είναι ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο πρωθυπουργός ξεκινά τον κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία με πρώτο το Ανάπτυξης καθώς είναι η αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά της ακρίβειας.

Σύσκεψη με θέμα την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων στον δημόσιο τομέα πραγματοποιήθηκε και το απόγευμα της Τρίτης (18/06), στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Επί τάπητος τέθηκε η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας με τους κρατικούς φορείς.

Οι στόχοι του υπουργείου Ανάπτυξης

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Tάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο, έδωσε το στίγμα της πολιτικής και τους μεγάλους στόχους της επόμενης μέρας. Το ζήτημα της ακρίβειας αποτέλεσε τον πρώτο στόχο που ετέθη, με τον κ. Θεοδωρικάκο να τονίζει πως «θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την αισχροκέρδεια και να πετύχουμε την αποκλιμάκωση των τιμών» στέλνοντας το μήνυμα πως «το κέρδος είναι θεμιτό αλλά όχι η αισχροκέρδεια». Ο ίδιος έκανε λόγο για μία «δύσκολη αποστολή», τόνισε πως «θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη δεν γίνονται» ωστόσο υποσχέθηκε «σκληρή δουλειά».

Στα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει και να αποφασίσει ο κ. Θεοδωρικάκος το επόμενο διάστημα, περιλαμβάνονται και τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται ήδη για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αγορά. Για ορισμένα εξ αυτών μάλιστα, όπως το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε συγκεκριμένα αγαθά ή το «Καλάθι του νοικοκυριού», έχει ασκηθεί κριτική το τελευταίο διάστημα από πλευράς, στελεχών της αγοράς σχετικά με το κατά πόσον, πλέον, λειτουργούν αποτελεσματικά στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο μέτωπο της ακρίβειας, τα στοιχεία της Eurostat για τον μήνα Μάιο δείχνουν αποκλιμάκωση του γενικού πληθωρισμού στην Ελλάδα, στο 2,4%, έναντι 3,2% τον Απρίλιο του 2024. Παράλληλα και στα τρόφιμα ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε σημαντικά στο 2,6% σε ετήσια βάση, όταν τον Απρίλιο είχε ανέλθει στο 5,4%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις