Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Το κτίριο του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου αλλάζει
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το κτίριο του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου αλλάζει

Το κτίριο του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου αποτελεί μέρος της ιστορικής μνήμης της βιομηχανικής κληρονομιάς

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της ανακατασκευής του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου, σχεδιάζει τη δημιουργία και λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού καθώς και πολυχώρου πολιτισμού και λοιπών δραστηριοτήτων πολιτισμού.

Το κτίριο του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου αποτελεί μέρος της ιστορικής μνήμης της βιομηχανικής κληρονομιάς του Κερατσινίου και παρέμενε αναξιοποίητο για δεκαετίες. Με το έργο αυτό εκτιμάται ότι επιτυγχάνεται η επανάχρηση και επανένταξη ανενεργών χώρων και κτιρίων στο αστικό ιστό, με σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου και στον περιβάλλοντα χώρο. Παράλληλα, με τη δημιουργία χώρων πολιτισμού και εκπαίδευσης δια βίου μάθησης, το έργο συμβάλει αφενός στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, αφετέρου στην ενίσχυση των συνεργιών για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Πριν την ολοκλήρωση του έργου και με στόχο την τελική διαμόρφωση των χώρων με βάση τις ανάγκες των ενδιαφερομένων, ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας διενεργεί έρευνα μέσω ενός σύντομου ερωτηματολογίου, προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις των κατοίκων της περιοχής, των πολιτιστικών φορέων, καθώς και των σπουδαστών και των επαγγελματιών του πολιτιστικού και δημιουργικού χώρου. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις