Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

15

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Παραπολιτικά: Η παρέμβαση στο Aibnb θα γίνει όπου πιέζονται τα ενοίκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Παραπολιτικά: Η παρέμβαση στο Aibnb θα γίνει όπου πιέζονται τα ενοίκια

Στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ τέμνονται οι χειρότερες εποχές του «λεφτά υπάρχουν» και του προγράμματος της Θεσσαλονίκης - Απαραίτητο να γίνει πιο γρήγορη η διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ διατηρώντας τα εχέγγυα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στα Παραπολιτικά FM στην οποία αναφέρθηκε στον χθεσινό θρίαμβο του Ολυμπιακού, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στο μειωμένο ΦΠΑ στον καφέ, εξήγησε τις πρώτες σκέψεις για τη νέα παρέμβαση στο AirBnb ενώ άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη για τη ρητορική και τις προτάσεις τους με τα λεφτόδεντρα.

Για το AirBnb

Ερωτηθείς για την παρέμβαση που εξετάζεται στα ακίνητα που ενοικιάζονται μέσω AirBnb, ο πρωθυπουργός είπε ότι «είναι ένα ζήτημα που μελετάμε γιατί μας απασχολεί η αύξηση της τιμής των ενοικίων. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις ώστε όσοι το έχουν μετατρέψει σε επιχειρηματική διαδικασία να φορολογούνται. Δεν θα είναι σε όλη τη χώρα οι περιορισμοί αλλά σε πόλεις όπου υπάρχει πίεση στις τιμές των ενοικίων». «Είναι σύνθετο πρόβλημα καθώς αυτό που μπορεί να είναι επιβάρυνση γι αυτόν που νοικιάζει είναι όφελος για τον ιδιοκτήτη» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για την ακρίβεια

Όσον αφορά το ζήτημα της παράτασης του μειωμένου ΦΠΑ στον καφέ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θα κάνουμε τα δέοντα με το ζήτημα του ΦΠΑ στον καφέ αφού λάβουμε υπόψη την αυξημένη τιμή της πρώτης ύλης» υπενθυμίζοντας ότι «μειώσαμε τον ΦΠΑ στον καφέ αλλά δεν είδαμε καμία φοβερή μείωση στις τιμές. Αν μειώσουμε τον ΦΠΑ θα έχουμε αύξηση τιμών και απώλεια εσόδων». Όπως πρόσθεσε «στο σπίτι συζητάμε για την ακρίβεια. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε έναν επίμονο πληθωρισμό τροφίμων και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω ότι έχουμε στηρίξει από την εποχή της πανδημίας την ελληνική οικογένεια. Επιμένω στο να υπάρχει ευρωπαϊκή απάντηση στην τιμολόγηση από τις πολυεθνικές» σχολιάζοντας ότι «είναι παράταιρο να μην στηρίζει η αριστερά την μάχη με τα μονοπώλια. Όταν κάτι είναι αντικειμενικά σωστό πρέπει να μπορούμε να χτίζουμε ένα εθνικό μέτωπο».

«Δεν μπορεί μονίμως η αντιπολίτευση να είναι απέναντι σε ό,τι προτείνει η κυβέρνηση. Δεν είναι η εικόνα της Ελλάδας ότι πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και η κριτική αυτή αδικεί την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας» συμπλήρωσε.

Για τις ευρωεκλογές, το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και τα λεφτόδεντρα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, ακόμα ότι «κάθε εκλογική διαδικασία είναι μια συλλογική προσπάθεια. Έχουμε δείξει οτι ξέρουμε να κάνουμε εκλογές. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των υπουργών. Όλοι τρέχουν» για να συμπληρώσει ότι «η απόδοση του κυβερνητικού σχήματος αξιολογείται συνέχεια. Δεν είμαι οπαδός των συχνών αλλαγών αλλά αν χρειαστεί παρέμβαση θα γίνει» «Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στη λογική των λεφτόδεντρων. Η αντιπολίτευση δεν έχει μάθει από τα λάθη της. Στα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ τέμνονται οι χειρότερες εποχές του λεφτά υπάρχουν και του προγράμματος της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης.

Για το χριστιανόμετρο ενόψει εκλογών

Ο πρωθυπουργός είπε, επίσης, για το ζήτημα του «χριστιανόμετρου» ότι «το θέμα αυτό έκλεισε με το σωστό τρόπο με την αυστηρή τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου ότι δεν μπορεί να γίνονται πολιτικές επιλογές με βάση την πίστη του καθενός».

Για την επιστολική ψήφο

Όσον αφορά την επιστολική ψήφο τη χαρακτήρισε «ένα επίτευγμα δημοκρατίας, θεσμική τομή και για τους εντός και για τους εκτός Ελλάδος. Το ελληνικό κράτος οργάνωσε άψογια μια σύνθετη διαδικασία» προαναγγέλλοντας ότι «θα είναι από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα πάρουμε μετά τις ευρωεκλογές να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές αλλά χρειάζονται 200 ψήφοι. Η πρόκληση είναι να ξεπεράσουμε τη συνταγματική ερμηνεία ώστε να δώσουμε την ευκαιρία και στους εντός της Ελλάδος να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές. Με την αποχή να υπάρχει, οποιοδήποτε μέτρο αυξάνει τη συμμετοχή είναι θετικό. Στις εθνικές εκλογές όποιος ψηφίσει θα το κάνει για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

Για την υγεία και τα νοσοκομεία Παίδων

Εκτίμησε, παράλληλα, ότι «πολύ καλά θα κάνει ο υπουργός Υγείας να προσφύγει στον ιδιωτικό τομέα. Όταν ζητήματα όπως αυτά της υγείας των παιδιών εργαλειοποιούνται από κάποιους το κράτος οφείλει να παρέμβει και να βρει πρακτικές λύσεις. Δεν μπορεί να την πληρώνουν τα παιδιά και οι γονείς»

Στο πλαίσιο αυτό παρατήρησε ότι «είναι βαριά η διαδικασία στο ΑΣΕΠ για προσλήψεις. Μας προβληματίζει πώς μπορούμε να κάνουμε πιο γρήγορη τη διαδικασία διατηρώντας τα εχέγγυα του ΑΣΕΠ. Είναι απαραίτητο να αλλάξει αυτή η διαδικασία, είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε μετά τις εκλογές.»

Για τον εκλογικό νόμο

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι «δεν έχω καμία σκέψη να αλλάξω το μπόνους που προβλέπει ο ισχύον εκλογικός νόμος» ενώ για το χαρτοφυλάκιο που θα ζητήσει η Ελλάδα στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημείωσε ότι «το χαρτοφυλάκιο δεν καθορίζεται από τη χώρα αλλά αφήστε να το δούμε μετά τις ευρωεκλογές. Σίγουρα θα έχουμε ένα δυνατό χαρτοφυλάκιο. Πρώτα συζητάμε το χαρτοφυλάκιο και μετά το πρόσωπο».

Για την αποχή

Ζητησε, επίσης «από όλους να πάνε να ψηφίσουν γιατί η κάλπη είναι άδεια και μπορεί να παίξει παράξενα παιχνίδια. Θυμηθείτε τις εκλογές του Ιουνίου και το 41% καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή και ανέβηκε έτσι το ποσοστό της αυτοδυναμίας»

Για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εκφράστηκε, δε, εκ νέου «πολύ θετικά για το έργο της κυρίας Σακελλαροπούλου και θα το κάνω τρίτη φορά» ενώ για άλλη μια φορά έκλεισε τα σενάρια για «μετακόμισή» του σε ευρωπαϊκό αξίωμα λέγοντας «συμπάσχω με τους καλούς φίλους που θέλουν με μια κλωτσιά να φύγω στην Ευρώπη. Δεν πάω πουθενά, θα τιμήσω την εμπιστοσύνη των πολιτών. Το ζήτημα αυτό είναι ζήτημα αρχής. Είναι τιμητικό να ακούγεται το όνομα ενός Έλληνα πολιτικού για την Ευρώπη αλλά εγώ θα μείνω εδώ».

Για τον Κασσελάκη

Όσον αφορά τον Στέφνο Κασσελάκη είπε ότι «καλό είναι να είμαστε όλοι φιλόδοξοι και να θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές. Το 41% μας το έδωσαν οι πολίτες και όταν μας επικρίνουν γι αυτό, επικρίνουν τους πολίτες. Όταν κάποιοι προεξοφλούν ότι θα είναι πρωθυπουργοί και μοιράζουν θέσεις, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του».

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από σχετική ερώτηση απάντησε ότι «μπάσκετ θα ήθελα να παίξω με τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε έρημο νησί θα ήθελα να πάω με τον Δημήτρη Κουτσούμπα για να καταλάβω τι κάνει κάποιον σήμερα να είναι κομμουνιστής και με τον Κασσελάκη θα πήγαινα στα μπουζούκια όχι για να δούμε ποιος είναι πιο λαϊκός αλλά επειδή αυτό μου έμεινε ως επιλογή».

Για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού

Μιλώντας τέλος για την νίκη του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League είπε ότι «έχω μεγάλη χαρά για τρεις λόγους: ως Ολυμπιακός για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας, ως φίλαθλος για τη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου 20 χρόνια μετά το 2004, ως πρωθυπουργός γιατί διοργανώσαμε άρτια μια κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου χωρίς κανένα παρατράγουδο και αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να κυριαρχήσει και στο ελληνικό πρωτάθλημα

«Το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας το δείξαμε χθες και με τον Ολυμπιακό και με τη διοργάνωση. Θυμηθείτε ότι η διοργάνωση του final 4 της Euroleague ήταν υποδεέστερη». «Όταν έχεις έναν σκόρερ σαν τον Ελ Κααμπί τον κρατάς στο παιχνίδι ακόμα και όταν δεν παίζει καλά αλλά Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον θα ήταν τον Ρέτσο που έπαιζε σχεδόν με διάσειση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις