Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι γαρίδες, τα καλαμαράκια, οι μπανάνες και η κοκαΐνη
ΕΛΛΑΔΑ

Οι γαρίδες, τα καλαμαράκια, οι μπανάνες και η κοκαΐνη

Πώς τα καρτέλ της Νοτίου Αμερικής επιχείρησαν να διακινήσουν σε λίγες ημέρες τρομακτικές ποσότητες κοκαΐνης σε κοντέινερ με νόμιμα φορτία.

Οι γαρίδες, τα κατεψυγμένα καλαμαράκια και οι μπανάνες! Θα μπορούσαν να αποτελούν αντικείμενο για… συνταγές από τους μετρ της μαγειρικής, αλλά όχι. Η παράθεσή τους γίνεται μόνο, γιατί μέσα σ αυτά, τα πεντανόστιμα θαλασσινά και φρούτα, επέλεξαν τα μεγάλα καρτέλ της Νοτίου Αμερικής να κρύβουν, στις πρόσφατες αποστολές τους, τρομακτικές ποσότητες κοκαΐνης!

 

Την τελευταία, χρονικά, επιχείρηση πραγματοποίησαν τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.(Α.Α.Δ.Ε.). Μετά από διενέργεια τοπικής ανάλυσης κινδύνου, δεσμεύτηκε από το Γ’ Τελωνείο Πειραιά, ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά.

 

Στα ψυκτικά μηχανήματα

Η κοκαΐνη ανακαλύφθηκε στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου. Ήταν 40 συσκευασίες, μικτού βάρους σαράντα έξι κιλών και τετρακοσίων σαράντα πέντε γραμμαρίων (46,445 Kg), οι οποίες και κατασχέθηκαν. Η αξία της κοκαΐνης που κατασχέθηκε υπολογίζεται στα 2.000.000 ευρώ. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και ερευνάται, αναφέρει η Α.Α.Δ.Ε., πιθανή συσχέτιση με άλλες υποθέσεις.

100 κιλά κόκας σε καλαμαράκια

Η μία από αυτές είναι η ανακάλυψη άνω των 100 κιλών κοκαΐνης, κρυμμένης μέσα σε κατεψυγμένα καλαμαράκια, εντός του Λιμένα του Πειραιά, σε 13 εμπορευματοκιβώτια, προερχόμενα από χώρες της Λατινικής Αμερικής. Σε ένα εμπορευματοκιβώτιο, ανακοίνωσε η Δίωξη Ναρκωτικών, με νόμιμο φορτίο κατεψυγμένα καλαμαράκια, προερχόμενο από το Περού με προορισμό την Κροατία, βρέθηκαν 100 συσκευασίες περιέχουσες 109 κιλά και 600 γραμμ. κοκαΐνη.
Η ίδια υπηρεσία είχε προχωρήσει πρόσφατα στην δέσμευση 210 κιλών κοκαΐνης, κρυμμένης σε νόμιμο φορτίο με γαρίδες (!), με τη σύγχρονη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, που εμπλέκονταν στη μεταφορά της μέσα σε κοντέινερ.

 

Δια θαλάσσης

«Η μεταφορά τους», είπε η Δίωξη γινόταν διά θαλάσσης και αποκρύπτονταν σε εμπορευματοκιβώτια (container) για την περαιτέρω εισαγωγή και διακίνησή τους σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομα κέρδη μεγάλου ύψους.

Τα χάπια των τζιχαντιστών

Σημείωνε η ΕΛ.ΑΣ. ότι σε βάρος του 48χρονου, αρχηγικού μέλους, εκκρεμούσε απόφαση κάθειρξης 20 ετών, καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί ως υπεύθυνος εγκατάστασης και λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων, όπου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί πάνω από 634.000 δισκία CAPTAGON. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τα αποκαλούμενα «χάπια των τζιχαντιστών»! Επίσης, άλλο μέλος, είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης στις Η.Π.Α. για την εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς όπλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις