Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

17

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να πλύνω τις κουρτίνες χωρίς να τσαλακωθούν: Το έξυπνο tip για να μη χρειαστεί να τις σιδερώσετε
PLUS

Πώς να πλύνω τις κουρτίνες χωρίς να τσαλακωθούν: Το έξυπνο tip για να μη χρειαστεί να τις σιδερώσετε

Πώς να πλύνω τις κουρτίνες χωρίς να τσαλακωθούν: Χρειάζονται συχνά καθάρισμα για να δείχνουν όμορφες και κομψές.

Οι κουρτίνες αναμφισβήτητα ομορφαίνουν το χώρο τους σπιτιού μας, ενώ παράλληλα μας προστατεύουν τόσο από τα αδιάκριτα βλέμματα, όσο και από τις καιρικές συνθήκες, αποτρέποντας την άμεση έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και λειτουργώντας θερμομονωτικά. Εκτός την αισθητική που προσφέρουν, οι κουρτίνες λειτουργούν και ως φίλτρα, αφού συγκρατούν τη σκόνη, τον καπνό, τις οσμές, την ατμοσφαιρική ρύπανση κ.α. Αυτό σημαίνει ότι οι κουρτίνες συχνά χάνουν τη φρεσκάδα τους  λερώνονται, μυρίζουν και αποτελούν αιτία εμφάνισης αλλεργικών συμπτωμάτων, αν δεν καθαρίζονται τακτικά. Οι κουρτίνες χρειάζονται συχνά καθάρισμα για να δείχνουν όμορφες και κομψές. Το πλύσιμο για τις κουρτίνες του σπιτιού μας, είναι απαραίτητο, τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο, αν θέλουμε να παραμείνουν ζωντανά τα χρώματα τους, φρέσκιες και καθαρές.

Για το πλύσιμο στο πλυντήριο, επιλέξτε ένα ήπιο καθαριστικό και φυσικά βάλτε το αγαπημένο σας μαλακτικό ρούχων, ώστε να οι κουρτίνες σας να μοσχομυρίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην τσαλακωθούν ιδιαίτερα. Επιλέξτε ένα ήπιο πρόγραμμα με 30°C ή με κρύο νερό και αποφύγετε το στύψιμο και το στεγνωτήριο. Μετά από το πλύσιμο ακολουθεί το σιδέρωμα, που  το σιδέρωμα για πολλούς μοιάζει με εφιάλτης. Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να μη χρειαστεί να σιδερώσετε ξανά τις κουρτίνες σας. Υπάρχει ένα κόλπο που θα σας βοηθήσει τόσο πολύ που δεν θα χρειαστεί να τις σιδερώσετε ποτέ ξανά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπολ με παγάκια. Ξενοιάστε μια και καλή από το σιδέρωμα των κουρτινών σας με τη βοήθεια του παρακάτω tip. Το μυστικό είναι ότι θα πρέπει να  βάλετε τις κουρτίνες στο πλυντήριο, μαζί με ένα μπολ παγάκια. Τα παγάκια θα βοηθήσουν να βγουν από το πλυντήριο, ατσαλάκωτες.  Οδηγίες:

  • Όταν θα βάλετε την κουρτίνα σας στο πλυντήριο, ρίξτε μέσα σε αυτό και το μπολ με τα παγάκια. Έπειτα αφήστε την να πλυθεί κανονικά. Με αυτόν τον μαγικό τρόπο η κουρτίνα σας δεν πρόκειται να τσαλακωθεί.
  • Αν, μάλιστα, οι κουρτίνες σας είναι λεπτές μπορείτε να τις πλύνετε και να τις κρεμάσετε κατευθείαν από το πλυντήριο. Τώρα ειδικά που έχει ζέστη σε μισή ώρα θα έχουν στεγνώσει και εσείς δεν θα έχετε κουραστεί καθόλου.

ΠΗΓΗ: spirossoulis

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις