Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

17

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρνηθα επίθεση σε εθελοντές: «Ήταν προμελετημένο έγκλημα»
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρνηθα επίθεση σε εθελοντές: «Ήταν προμελετημένο έγκλημα»

Πάρνηθα επίθεση σε εθελοντές: Όσα περιγράφει ο αρχηγός της αποστολής

Σοκαρισμένοι παραμένουν οι εθελοντές που τα ξημερώματα του Σαββάτου δέχθηκαν επίθεση με γροθιές, κλωτσιές και μαχαίρι από ομάδα επτά νέων στην Πάρνηθα όπου είχαν πάει για να καθαρίσουν το βουνό από σκουπίδια. Για «δόλο» και «προμελετημένο έγκλημα» έκανε λόγο ο επικεφαλής της οργάνωσης Save Your Hood, Βασίλης Σφακιανόπουλος, ο οποίος ήταν αυτός που έσωσε τη ζωή του ενός εκ των εθελοντών που δέχθηκε τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο. «Ήθελαν να προκαλέσουν βία με οποιαδήποτε αφορμή, προσπαθούσαν να βρουν αφορμή. Ήταν δόλος, ήταν προμελετημένο έγκλημα, το σκέφτηκαν για να το κάνουν, δεν το έκαναν εν βρασμώ» είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Σφακιανόπουλος. Ο ίδιος περιέγραψε, μάλιστα, ότι έσωσε τη ζωή του φίλου του με σακούλες σκουπιδιών τις οποίες χρησιμοποίησε για να σταματήσει τη ροή του αίματος από το χέρι του. «Έχω δεχθεί τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο. Έχω δεχθεί κλωτσιές στο πρόσωπο.

Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έγινε. Έχασα πολύ αίμα, ευτυχώς που με πήγαν εγκαίρως στο νοσοκομείο, παραλίγο να χάσω τις αισθήσεις μου» περιέγραψε ο εθελοντής Γιώργος Ταμπακάκης που τραυματίστηκε σοβαρότερα. «Ακούσαμε κάτι φωνές, μας είπαν ποιοι είστε και τι θέλετε, αυτοί ήταν πολύ απειλητικοί. Άκουγα κραυγές αγωνίας, γροθιές, άκουγα τους φίλους μου να σφάζονται» είπε ο έτερος των εθελοντών που τραυματίστηκε στο φρύδι και το κεφάλι, Μιχάλης Λαπάρδας.

 

Τι είπε ο αρχηγός της αποστολής

Την έκταση των τραυμάτων που υπέστη ο ένας από τους εθελοντές που δέχθηκαν την επίθεση στην Πάρνηθα ενώ είχαν πάει για να μαζέψουν σκουπίδια αποτυπώνει η φωτογραφία που ανήρτησε στο Instagram ο αρχηγός της αποστολής, η παρέμβαση του οποίου, όπως περιέγραψε στο protothema.gr για το ένα από τα θύματα, ήταν καθοριστική για να μην υπάρξει κάποιο θύμα. «Με αυτή την απαράδεκτη αφορμή ας βρούμε τους συγκεκριμένους ενόχους και ας προστατεύσουμε τα βουνά μας και εκείνους που τα αγαπούν, όπως ο Γιώργος και ο Μιχάλης» γράφει στην ανάρτησή του ο αρχηγός της εθελοντικής αποστολής που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία. Αρχικά οι επτά νέοι ηλικίας περίπου 20 – 23 ετών που έκαναν την επίθεση ρώτησαν τα θύματα τους «τι ομάδα είσαι;» και «είσαι αναρχικός;» λέγοντας τους ότι είναι από το Μενίδι. Όταν τους απάντησαν ότι είναι εθελοντές και δεν ασχολούνται με αυτά, οι επτά νέοι έφυγαν από το σημείο για να επιστρέψουν, όμως, 10 λεπτά αργότερα φωνάζοντας «κάναμε comeback» χτυπώντας τους αδιακρίτως με κλωτσιές και μπουνιές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις