Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

17

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εργκίν Αταμάν Παναθηναϊκός: Η ομιλία του προπονητή στα αποδυτήρια
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εργκίν Αταμάν Παναθηναϊκός: Η ομιλία του προπονητή στα αποδυτήρια

Εργκίν Αταμάν Παναθηναϊκός: Τα συγχαρητήρια του Μακρόν

Ένα συγκινητικό βίντεο με τον Εργκίν Αταμάν μόνο του με την κούπα της Euroleague ανήρτησε ο Παναθηναϊκός μετά την κατάκτηση του έβδομου τροπαίου στην ιστορία του το βράδυ της Κυριακής και τη νίκη με 95 – 80 επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Στο βίντεο ο Τούρκος προπονητής εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας του. Λίγη ώρα αργότερα ο Αταμάν μιλώντας στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού θύμισε στους παίχτες του ότι πριν από τρεις μήνες ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος αναδείχθηκε MVP του Final 4, είχε πει: «Ακούστε αυτόν τον άνθρωπο, θα πάτε στο Final 4 και θα το κερδίσετε». Ο Εργκίν Αταμάν (υπ)έγραψε το βράδυ της Κυριακής τη δική του ιστορία για τον Παναθηναϊκό μετά την νίκη των πρασίνων στον τελικό της Euroleague επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Τούρκος προπονητής χρεώνεται ένα σημαντικότατο μέρος της επιτυχίας καθώς μέσα σε έναν χρόνο έφερε τον Παναθηναϊκό από την προτελευταία θέση στην κατάταξη της Euroleague την περσινή σεζόν, στην κορυφή της ίδιας διοργάνωσης φέτος στο Final 4 του Βερολίνου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos BC (@paobcgr)

Στο Χ, μάλιστα, κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο ο Τούρκος προπονητής απεικονίζεται στις εξέδρες του γηπέδου της Μπολόνια, το 2009, όταν τότε ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει τον 5ο του τίτλο στη Euroleague. Τον Εργκίν Αταμάν αποθέωσε μετά τη λήξη του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος βρέθηκε στο Βερολίνο για να δει από κοντά την προσπάθεια του αδερφού του, Κώστα, που αγωνίζεται με το τριφύλλι. «Είσαι ο καλύτερος, είσαι ο νο1 προπονητής. Θα ήθελα να παίξω για έναν προπονητή σαν εσένα» είπε στον Τούρκο προπονητή ο Έλληνας φόργουορντ που διαπρέπει στο ΝΒΑ.

Συγχαρητήρια και από τον Μακρόν

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Euroleague στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, όταν τον συνάντησαν οπαδοί των πρασίνων σε ξενοδοχείο στο Βερολίνο, καθώς ο κ. Μακρόν πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία. «Κερδίσαμε το πρωτάθλημα, κύριε πρόεδρε. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το πρωτάθλημα» φώναξαν στον Γάλλο πρόεδρο οι οπαδοί του τριφυλλιού με τον Εμανουέλ Μακρόν να ανταποκρίνεται και να τους προσεγγίζει. «Πάρτε τηλέφωνο τον Ματίας Λεσόρ» είπαν στη συνέχεια στον κ. Μακρόν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με τον Γάλλο πρόεδρο να απαντά με «μπράβο» και «συγχαρητήρια». «Είπα στους άνδρες ασφαλείας μου ότι είστε οπαδοί του Παναθηναϊκού» είπε ο Γάλλος πρόεδρος προτρέποντας τους φίλους του τριφυλλιού να απολαύσουν τη βραδιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις