Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

17

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ρεάλ – Παναθηναϊκός 80 – 95: Ολονύχτιοι πανηγυρισμοί για το 7ο αστέρι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρεάλ – Παναθηναϊκός 80 – 95: Ολονύχτιοι πανηγυρισμοί για το 7ο αστέρι

Ρεάλ - Παναθηναϊκός 80 - 95: Στις 13:30 η επιστροφή των θριαμβευτών

Ο Παναθηναϊκός AKTOR, με MVP τον τεράστιο ηγέτη Κώστα Σλούκα, κατέκτησε το έβδομο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο Βερολίνο της Ρεάλ Μαδρίτης με 95 – 80 στον τελικό της Euroleague, παίζοντας φανταστική άμυνα στο δεύτερο μέρος. Η αποστολή του Παναθηναϊκού AKTOR θα αναχωρήσει στις 11:00 από το Βερολίνο και θα αφιχθεί στην Αθήνα στις 13:30 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Οι «πράσινοι» θα βγουν από την πύλη 7 του αεροδρομίου της Αθήνας, όπου χιλιάδες φίλαθλοι της ομάδας αναμένεται να τους υποδεχθούν. Το τσάρτερ ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 10 το πρωί. Αρχικά υπήρχαν σκέψεις να μετατεθεί για αργότερα η αναχώρηση, ώστε να έχουν χρόνο να ξεκουραστούν οι πρωταθλητές Ευρώπης, μετά την κατάκτηση του 7ου τίτλου Euroleague στην ιστορία του συλλόγου, 13 χρόνια μετά το τελευταίο. Τελικά, η ΚΑΕ αποφάσισε να μην προβεί σε αλλαγές στην ώρα αναχώρησης. Σε ένα ιστορικό ματς, ο Παναθηναϊκός ήταν επιβλητικός στο δεύτερο ημίχρονο, σημειώνοντας την 7η νίκη του σε 8 τελικούς όπου έχει πάρει μέρος.

Με συγκλονιστική ανατροπή στο β’ ημίχρονο, οι «πράσινοι» του Εργκίν Αταμάν επικράτησαν στον τελικό της Euroleague, στην κατάμεστη Uber Arena του Βερολίνου, και έραψαν – μπροστά σε 10.000 οπαδούς τους – στη φανέλα τους το 7ο αστέρι, όσα και τα Κύπελλα Πρωταθλητριών που έχουν κατακτήσει στο μπάσκετ. Ο Έργκιν Αταμάν, φανερά συγκινημένος, αφιέρωσε το τρόπαιο στον πατέρα του που δεν βρίσκεται στη ζωή. «Ήταν η επιβράβευση της προσπάθειας όλης της χρονιάς. Δείξαμε ότι μπορούσαμε να επιστρέψουμε, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είμαι περήφανος. Ξέρετε ότι έχασα τον πατέρα μου μερικούς μήνες πριν. Είμαι σίγουρος ότι το είδε. Ήταν μαζί μου σε όλα τα πρωταθλήματα. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες και τους Τούρκους φιλάθλους», είπε ο Αταμάν.

 

MVP ο αρχηγός Κώστας Σλούκας

Η «πράσινη» ΚΑΕ φρόντισε να ανεβάσει στο προφίλ της στα social media το νέο σήμα με το 7ο αστέρι, που συμβολίζει τα ευρωπαϊκά τρόπαια του «τριφυλλιού». Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR αναδείχθηκε MVP του Final 4, καθώς έκανε τα πάντα για να φτάσει η ομάδα του ως το τέλος της διαδρομής και να σηκώσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο στο Βερολίνο. Ο Κώστας Σλούκας πέτυχε 24 πόντους, μάζεψε δύο ριμπάουντ και μοίρασε τρεις ασίστ, δίνοντας ώθηση στους συμπαίκτες του. Ο Παναθηναϊκός περίμενε 13 χρόνια για να κατακτήσει το τρόπαιο, με τον αρχηγό του να είναι αυτός που ηγήθηκε στον τελικό για να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον νικητή. Η αποστολή του πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού AKTOR θα προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» σήμερα στις 13:30. Η πτήση αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα στην Πύλη 7 του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου θα γίνει το αδιαχώρητο από τους οπαδούς των «πρασίνων». Παίκτες, προπονητής, επιτελείο και διοίκηση του Παναθηναϊκού AKTOR έγιναν ένα κουβάρι και πανηγύριζαν τον απίστευτο θρίαμβο επί της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Final 4 της Euroleague στην Uber Arena στο Βερολίνο.

Λίγο μετά τη λήξη, οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν και στα αποδυτήρια, όπου οι παίκτες του Παναθηναϊκού AKTOR ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, αλλά και σε μπουγελώματα. Ο Ματίας Λεσόρ, παίζοντας με το γνωστό πάθος του, ήταν εκ των κορυφαίων του θριάμβου του Παναθηναϊκού AKTOR επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Με το φινάλε του ματς ο σέντερ του Παναθηναϊκού AKTOR πήρε αρχικά αγκαλιά την μπάλα του τελικού και την κρατούσε σφιχτά στα χέρια του με δάκρυα στα μάτια. Ο Γάλλος σέντερ βρέθηκε στην κερκίδα εκεί όπου ήταν η οικογένειά του και δευτερόλεπτα αργότερα μαζί με την μπάλα πήρε στην αγκαλιά και τον μικρό του γιο. Ο Λεσόρ Τζούνιορ δεν καταλάβαινε τι γινόταν, με τον πατέρα του να δέχεται το φιλί του Χρήστου Σερέλη, συνεργάτη του Αταμάν. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ τον αποθέωνε και ο Γάλλος βούρκωσε.

 

«Πρασίνισε» η Ελλάδα

Στους… επτά ουρανούς είναι όλοι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, που με τη λήξη της κόρνας της γραμματείας του τελικού του Final 4 στην Uber Arena ξεχύθηκαν να πανηγυρίσουν στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο. Πανηγυρισμοί σημειώθηκαν, φυσικά, και στο Βερολίνο, όπου μετά το τέλος του τελικού οι 10.000 οπαδοί του «τριφυλλιού» ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης. Οι γειτονιές της Αθήνας, με «προπύργιο» τους Αμπελόκηπους και την Ομόνοια, γέμισαν με χιλιάδες οπαδούς των «πρασίνων» να πανηγυρίζουν για τη σπουδαία νίκη. Οι δρόμοι της Αθήνας «βάφτηκαν» με πράσινο χρώμα και πέρα από την Αλεξάνδρας. Φωνές, συνθήματα και κόρνες κυριάρχησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στους δρόμους της Αθήνας από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Πράσινη «βάφτηκε» η πρόσοψη του δημαρχείου της Αθήνας, αλλά και το σιντριβάνι στην πλατεία Κοτζιά. Το «πράσινο» πάρτι ξεκίνησε από το Βερολίνο τόσο μέσα στην Uber Arena όσο και έξω από το στάδιο όπου διεξήχθη το Final 4. Τρελοί πανηγυρισμοί ξέσπασαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Στη Λήμνο, με τη λήξη του τελικού της Ευρωλίγκας, οι φίλαθλοι του ΠΑΟ ξεχύθηκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη νίκη. Έξαλλοι πανηγυρισμοί των φίλων του Παναθηναϊκού και στη Νάξο, όπου άναψαν δεκάδες καπνογόνα στην Πορτάρα. Μετά την κατάκτηση του 7ου Ευρωπαϊκού, οπαδοί του Παναθηναϊκού βγήκαν στους δρόμους της Λαμίας φωνάζοντας συνθήματα όπως το περίφημο «Βουντού βουντού και πράσινη μαγεία, το Κύπελλο θα φέρουμε από τη Γερμανία». Έξαλλοι πανηγυρισμοί των οπαδών του Παναθηναϊκού και στη Χαλκίδα, μετά τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 95 – 80 στον τελικό του Final Four 2024 στο Βερολίνο. Η νύχτα έγινε μέρα από τα βεγγαλικά, τους πυρσούς και τα καπνογόνα στην Παραλία της Χαλκίδας και στην Παλαιά Γέφυρα του Ευρίπου, με τους οπαδούς των «πρασίνων» να γίνονται ένα κουβάρι. Χαμός και στην Πάτρα, όπου χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού βγήκαν στους δρόμους για την κατάκτηση του 7ου Ευρωπαϊκού. Στη Σύρο, μετά την απονομή του Κυπέλλου, οι φίλοι του Παναθηναϊκού ξεχύθηκαν στην Ερμούπολη για να πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας τους και την 7η Euroleague.

 

Η αποθέωση από τα ισπανικά ΜΜΕ

Σημείο συνάντησης η πλατεία Μιαούλη, η οποία… πρασίνισε, ενώ στη συνέχεια διέσχισαν το λιμάνι της Ερμούπολης! Την παράσταση εκτός των εκατοντάδων φιλάθλων έκλεψε και μια γιαγιά που βγήκε στο παράθυρο να πανηγυρίσει, και, όπως μπορείτε να καταλάβετε, έγινε το σύνθημά τους. Δύο μεγάλες ισπανικές εφημερίδες, η Marca και η As, αποθέωσαν τον Κώστα Σλούκα για την εμφάνισή του στον τελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κώστας Σλούκας αναδείχθηκε MVP, πραγματοποιώντας έναν συγκλονιστικό τελικό. Πέτυχε 24 πόντους, με 2 / 2 δίποντα, 4 / 4 τρίποντα, 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ, με τα ισπανικά ΜΜΕ να στέκονται στην απόδοσή του. «Ο Έλληνας διάβολος Κώστας Σλούκας εκθρόνισε τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο νέος αρχηγός του Παναθηναϊκού έφερε ξανά τη δόξα στους «πράσινους» από τη στιγμή που έφυγε από τον Ολυμπιακό και πήρε ρεβάνς για το λάθος πριν έναν χρόνο. Ήταν ο έβδομος τίτλος για την ελληνική ομάδα. Η Ρεάλ εξαφανίστηκε στο 12ο λεπτό» αναφέρει η As. «Ο Σλούκας γκρέμισε τη Ρεάλ από τον θρόνο και έσβησε το όνειρο για το 12ο! Ο πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού πήρε εκδίκηση από τους Blancos που βρέθηκαν από το ζενίθ (36 πόντοι στην πρώτη περίοδο) στο ναδίρ (26 πόντοι στο β’ ημίχρονο) και πέρασαν από τη δόξα στην τραγωδία», σημειώνει η Marca.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις