Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

17

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χάρκοβο επίθεση: 11 οι νεκροί από το ρωσικό πλήγμα
ΚΟΣΜΟΣ

Χάρκοβο επίθεση: 11 οι νεκροί από το ρωσικό πλήγμα

Χάρκοβο επίθεση: «Αποφασισμένος» να μην στείλει Αμερικανούς στρατιώτες στην Ουκρανία», δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικό πλήγμα σε υπεραγορά με υλικά ιδιοκατασκευών στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης Όλεχ Σινεχούμποφ μέσω Telegram. Ο ίδιος είχε κάνει λόγο σε προηγούμενο απολογισμό χθες για τουλάχιστον έξι νεκρούς, περίπου 40 τραυματίες και 16 αγνοούμενους. «Αποφασισμένος» να μην στείλει Αμερικανούς στρατιώτες στην Ουκρανία», δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν. Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε το Σάββατο (25/5) ότι δεν σκοπεύει να στείλει Αμερικανούς στρατιώτες στην Ουκρανία, επαινώντας παράλληλα τον παγκόσμιο ηγετικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ΗΠΑ, απαντώντας εμμέσως στις κατηγορίες του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ περί αδύναμης Αμερικής.

«Δεν υπάρχουν Αμερικανοί στρατιώτες στον πόλεμο στην Ουκρανία. Είμαι αποφασισμένος αυτό να παραμείνει, αλλά στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας και θα σταθούμε δίπλα της», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στην τάξη αποφοίτων της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ στο Γουέστ Πόιντ, βόρεια της Νέας Υόρκης .

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτήρισε ένα «βάναυσο τύραννο», «ήταν βέβαιος ότι το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί» μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά «αντιθέτως, η μεγαλύτερη αμυντική συμμαχία της παγκόσμιας ιστορίας είναι ισχυρότερη από ποτέ», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Οι ΗΠΑ ξανάρχισαν να στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, μετά από μια διακοπή αρκετών μηνών λόγω διαφωνιών στο αμερικανικό Κογκέσο. Χθες μάλιστα, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 275 εκατομμυρίων δολαρίων, για την Ουκρανία, ώστε να την στηρίξουν στην προσπάθειά της να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση κοντά στο Χάρκοβο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις