Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

17

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / AI Overviews Google: Έχει παίξει ποτέ ένας σκύλος στο ΝΒΑ;
ΚΟΣΜΟΣ

AI Overviews Google: Έχει παίξει ποτέ ένας σκύλος στο ΝΒΑ;

AI Overviews Google: Οι λανθασμένες απαντήσεις έχουν υπονομεύσει την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες.

Η νέα δυνατότητα αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης (AI) της Google δέχεται κριτική για το γεγονός ότι, με το που τέθηκε σε λειτουργία, παρέχει ακανόνιστες, ανακριβείς απαντήσεις. Έχει παίξει ποτέ ένας σκύλος στο ΝΒΑ; Η τεχνητή νοημοσύνη της Google έτσι πιστεύει. Ποιοι είναι οι τρόποι για να μη γλιστρήσει το τυρί από την πίτσα; Η Google συνιστά την προσθήκη 1/8 φλιτζανιού μη τοξικής κόλλας, επικαλούμενη μια σαρκαστική ανάρτηση στο Reddit από το 2013. Μια από τις απαντήσεις που έδωσε το πειραματικό εργαλείο της Google ήταν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ο πρώτος μουσουλμάνος πρόεδρος των ΗΠΑ. Οι απαντήσεις της μηχανής αναζήτησης που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη ανέφεραν επίσης ότι οι γεωλόγοι συνιστούν στους ανθρώπους να τρώνε ένα βράχο την ημέρα.

Οι λανθασμένες απαντήσεις έχουν υπονομεύσει την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες. Μερικές από τις απαντήσεις φάνηκε να βασίζονται σε σχόλια ή άρθρα του Reddit που γράφτηκαν από τον σατιρικό ιστότοπο The Onion. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο BBC ότι πρόκειται για «μεμονωμένα παραδείγματα».

«Τα παραδείγματα που είδαμε προέκυψαν από πολύ ασυνήθιστα αιτήματα και δεν είναι αντιπροσωπευτικά των εμπειριών των περισσότερων ανθρώπων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. «Πραγματοποιήσαμε εκτεταμένες δοκιμές πριν από την έναρξη αυτής της νέας εμπειρίας και, όπως και με άλλα χαρακτηριστικά που έχουμε ξεκινήσει στην Αναζήτηση, εκτιμούμε την ανατροφοδότηση. Λαμβάνουμε άμεσα μέτρα, όπου είναι απαραίτητο, στο πλαίσιο των πολιτικών μας για το περιεχόμενο» δήλωσε η εκπρόσωπος της Google Κολέτ Γκαρσία.

Με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις